Može li Bayern s propuhom u obrani preživjeti na Gerlandu?

Autor: G.R.

Obje se momčadi muče s ozljedama, ali Lyon u posljednjih devet utakmica ne zna za poraz na svom terenu, dok su Bavarci u isto toliko gostovanja slavili u svega dva navrata.

Još jedna večer Lige prvaka je pred nama. Večeras se na Gerlandu u utakmici Lyona i Bayerna odlučuje o prvom finalistu koji će 22. svibnja na Santiago Bernabeu odmjeriti snage s boljim iz drugog polufinalnog para Barcelona – Inter. Prije šest dana Bayern je pogotkom Arjena Robbena slavio na svojoj Allianz Areni, a večeras će tu prednost pokušati obraniti u Francuskoj.

Puel: ‘Nemamo što čekati, idemo po taj gol’

Claude Puel

Domaćin Lyon prvi se puta u svojoj povijesti kvalificirao u polufinale Lige prvaka, a večeras će, nošen gromoglasnom podrškom svoje publike, pokušati anulirati Bayernovu prednost i proći u finale natjecanja. Na ruku im ide i činjenica da ih je francuski nogometni savez oslobodio prošlotjednog prvenstvenog sraza s Monacom, što je posebno iznerviralo Bayernovog trenera Louis van Gaala. S druge strane francuski strateg Claude Puel iskoristio je dobiveno vrijeme kako bi svoje igrače na tri dana maknuo iz grada.

– Dobili smo potrebni mir i tišinu. Bavarci su puni samopouzdanja, ali to me uopće ne zabrinjava. Uvjeren sam da možemo parirati bilo kojoj europskoj momčadi – kaže Puel, te dodaje kako njegovi igrači nemaju što čekati.

– Mi moramo od početka koncentrirano krenuti po taj gol. Svjestan sam Bayernovih problema s ozljedama, ali te iste igrače će zamijeniti drugi barem jednako kvalitetni – naglašava francuski trener.

Schweinsteiger: ‘Bayern je više od zbroja Riberyja i Robbena’




Njegov kolega na klupi Bayerna, Louis van Gaal, kaže da će unatoč problemu s ozljedama postaviti napadačku postavu.

Louis Van Gaal

– Oduvijek sam tvrdio da se njemački klubovi ne predaju do zadnjeg zvižduka. Tako će biti i u večeras. Kod nas postoji ogromna volje za uspjehom – izjavio je nizozemski stručnjak. Kapetan momčadi Mark van Bommel, koji je zbog kartona propustio prvu utakmicu, poručuje da cijela momčad mora odigrati vrhunsku obranu, ukoliko misle otputovati u Madrid na finale.




– Svjesni smo da Lyon nije odigrao dobro u prvoj utakmici. Upravo zato će večeras biti posebno motivirani, ali to za nas ne mijenja ništa. Moramo biti dobri kao kolektiv i sigurno idemo dalje – kaže van Bommel, dok njegov kolega iz momčadi Bastien Schweinsteiger smatra da je za Bayern najvažnije da ne prime gol.

– Igrali smo ovog vikenda prvenstvenu utakmicu, a k tome imamo i nekolicinu ozlijeđenih igrača. Ali ovdje je ulog finale, a Bayern nije samo Ribery i Robben. Mi smo odličan kolektiv i sigurno prolazimo – uvjeren je njemački reprezentativac.

Problemi s ozljedama prisutni na obje strane

Franck Ribery

Najveći problem treneru van Gaalu predstavlja neigranje ponajboljeg igrača Francka Riberya koji je dobio crveni karton u prvoj utakmici na Allianz Areni, kao i propuh u obrani. Premda se večeras igra utakmica nizozemski strateg još uvijek ne zna hoće li na raspolaganju imati par središnjih braniča Demichelisa i Van Buytena, kao i lijevog beka Contentoa.

Čovjek koji bi u takvoj situaciji uskočio kao alternativa, Ukrajinac Anatoliy Timoščuk, nije doputovao na uzvrat zbog želučanih problema, a naš Danijel Pranjić odrađuje kaznu zbog kartona.

Ni kod Lyona situacija nije puno bolja, s obzirom da će utakmicu s tribina pratiti Jeremy Toulalan, koji je također pocrvenio u prvoj utakmici. Njemu će se pridružiti i ozlijeđeni Francois Clerc, John Hartock i Mathieu Bodmer. Nastupi Makouna, Lisandra i Boumsonga također su pod velikim znakom upitnika, jer sva trojica imaju lakše ozljede.

ZANIMLJIVOSTI:

LYON:

– momčad s Gerlanda postigla je najmanje golova (sedam) i napravila najviše prekršaja (169) od svih polufinalista

– vratar Hugo Lloris jedini je odigrao sve minute ovogodišnje Lige prvaka

– Aly Cissokho, César Delgado, Maxime Gonalons, Kim Källström, Cris i Miralem Pjanić propustiti će eventualno finale ukoliko zarade žuti karton

– posljednjih sedam utakmica na Gerlandu Lyon ne zna za poraz

– gotovo polovicu od 54 postignuta gola ove sezone, francuska je momčad postigla u posljednjih petnaest minuta utakmice

– ovo je prvo Lyonovo polufinale u Ligi prvaka

BAYERN:

– Bavarci su postigli najviše golova (13) od svih polufinalista

– Vratar Hans-Jörg Butt i Phillipp Lahm odigrali su sve minute u ovogodišnjem natjecanju

– Holger Badstuber i Mark van Bommel vraćaju se u sastav nakon što su u prvoj utakmici odradili kazne zbog dobivenih kartona

Arjen Robben

– Bayern je na zadnjih devet gostovanja slavio samo dva puta

– Robben je zabio 17 golova u posljednjih 20 utakmica, uključujući svoj prvi hat-trick za Bayern protiv Hannovera

– Bayern igra svoje 13. polufinale Lige prvaka, u dosadašnji 12 slavio je sedam puta

OZLJEDE:

LYON: Anderson, Francois Clerc, Joan Hartock, Matiheu Bodmer su ozlijeđeni, dok će Jean-Alain Boumsong, Jean Makoun i Lisandro možda propustiti utakmicu zbog lakših ozljeda

BAYERN: Demichelis i Van Buyten su se lakše ozlijedili na prvenstvenoj utakmici protiv Borussije iz Mönchengladbacha, dok je od ranije upitan nastup Contenta

KARTONIRANI: Kod Lyona susret će propustiti Jeremy Toulalan, dok će Bayern biti slabiji za Francka Riberyja i Danijel Pranjića

EVENTUALNI SASTAVI:

Lyon (4-2-3-1): Hugo Lloris; Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho; Kim Kallstrom, Makoun; Delgado, Pjanić, Bastos; Lisandro Lopez

Bayern (4-4-2): Butt; Lahm, Van Buyten, Martin Demichelis, Badstuber; Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger, Mark Van Bommel, Mueller; Gomez, Ivica Olić

Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.