fbpx
Screenshot/YouTube

‘MOŽDA NISAM TREBAO DOĆI NA TU SAHRANU I NOSITI KOVČEG!’ ‘Razbijanje Jugoslavije jedan je od velikih zločina, to mi je rekao, ali…’

Autor: P.V.

Jure Zdovc također se došao oprostiti od Dušana Ivkovića, svog nekadašnjeg trenera. Bio je jedan od onih košarkaša koji su, među njima i Dino Rađa, koji su i nosili kovčeg tijekom sahrane, a koja je obilježena puštanjem njegovih golubova…

Vlade Divac, Željko Obradović, Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Dino Rađa i upravo Jure su ponijeli Dudin kovčeg, a o svemu se oglasio u intervjuu za grčku Gazzetu.

“Sve se je odigralo tako brzo. Nitko nije znao da dolazim, osim Paspalja. Kad sam stigao na groblje, sreo sam Obradovića, Divca, Danilovića. Željko je bio iznenađen što me vidi. Mi smo ipak Ivkovićeva djeca, netko se sjetio da mi ponesemo kovčeg”, prepričao je događanja Zdovc, a onda je rekao i ovo:

‘Bila mi je čast, svejedno’

“Sve se je odigralo tako brzo. Rekao sam svojoj ženi da možda nije trebalo da uopće idem tamo, jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. Bilo kako bilo, bila mi je čast. Da uputim posljednji pozdrav treneru”.

Nastavio je u istom tonu…

“Dao mi je priliku i to mu nikad neću zaboraviti. Bio je strog, a mi smo ga poštivali, danas treneri ne uživaju isto poštovanje. Bili smo zajedno od 1987. do 1991. godine kad sam zbog rata napustio Jugoslaviju”.

I još je rekao…
“Tko zna u kojem bi se smijeru moja karijera okrnula da nisam igrao za onu jaku Jugoslaviju.”

Prepričao je i razgovor s Paspaljem…

“Rekao mi je da je razbijanje Jugoslavije jedan od najvećih zločina. Bili smo mladi, osvojili bismo sigurno još šest sedam medalja da smo ostali zajedno, ali sad je to samo priča. Nemam vremena za plakanje što se je sve moglo dogoditi”, zaključio je.
Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.