Photo: profimedia

MODRIĆ UŠAO PA SJAJNO ZABIO! Real srušio Barcelonu, u El Clasicu ispisana povijest

Autor: Matija Majdak

Real Madrid je u najvećem derbiju španjolskog nogometa u sedmom kolu Primere pobijedio Barcelonu 3:1 na Nou Campu.

Trener Kraljevskog kluba Zinedine Zidane iznenadio je ostavivši Luku Modrića na klupi, no i bez njega Real je sjajno krenuo. U petoj minuti Valverde je izašao sam pred Neta i pogodio za 1:0.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Barcelone koja je izjednačila u 9. minuti preko Fatija nakon asistencije Albe. Ofenzivac Katalonaca tako je ispisao povijest jer je postao najmlađi strijelac u povijesti El Clasica.

Domaćin je opasan bio u 19. minuti kada puca Messi, ali ravno u Courtoisa. Argentinac je opasan i četiri minute kasnije kada mu fantastično brani golman Real i čuva izjednačenje.

Spornu situaciju vidjeli smo u 29. minuti kada je Messi nakon starta Casemira u šesnaesterca, no nakon intervencije VAR-a sudac je samo pokazao da se igra dalje.

U samoj završnici prvog poluvremena Vinicius se ubacio iza obrane Barcelone, ali u posljednji trenutak ispred njega čisti Pique.

Na prvu priliku u nastavku čekali smo do 51. minuti kada Fatijev udarac iz daljine odlazi pokraj gola. Samo tri minute kasnije opet je opasno pred golom Reala kada je udarac Coutinha prohujao tik uz stativu.




U 60. minuti Lenglet je povukao Ramosa za dres u šesnaestercu, a nakon pregleda VAR snimke sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Branič Reala sam je preuzeo odgovornost, a iako je Neto pogodio stranu, udarac je bio precizran te su Kraljevi stigli do vodstva.

Modrić je priliku dobio od 69. minute kada je zamijenio strijelca prvog gola Valverdea.

Real se nakon toga orijentirao na kontre, a iz jedne takve u 85. minuti mogli su riješiti utakmicu, no Neto u dva navrata fantastično brani. Samo minutu kasnije, opet Brazilac na golu Barce u prvom planu, ovog puta nakon sjajne reakcije nakon udarca Ramosa. No ni Neto nije mogao spasiti Katalonce u 90. minuti kada ga je Modrić izvrtio pa lijepo zabio za 3:1.




Real je vodeći s 13 bodova, dok je Barcelona deseta sa sedam bodova.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.