Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

MODRIĆ ISPISAO POVIJEST EL CLASICA! Kakva čast za Hrvata u rušenju blijede Barcelone

Autor: P.V.

Kad igraju Real i Barcelona, onda je to spektakl, nema druge. A dio posljednjeg spektakla bio je i Luka Modrić koji je tako postao najstariji sudionik u 21. stoljeću, od onih u dresu Reala…

Rezultat? U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real Madrid je na Camp Nou pred 86.422 gledatelja pobijedio Barcelonu sa 2-1 preuzevši vrh ljestvice španjolskog prvenstva.

Nakon što je lani slavio sa 3-1, “Kraljevski klub” je tek treći put u povijesti spojio dvije ligaške pobjede u Barcinom dvorištu nakon što mu je to uspjelo davne 1929. i 1930. godine, te 1963. i 1965. Golove za Real zabili su David Alaba (32), Lucas Vazquez (90+4), dok je za Barcu zabio Sergio Aguero (90+7).

Neslavan rekord za Koemana

Zanimljiv je i podatak kako je Ronald Koeman postao tek drugi trener u povijesti koji je izgubio prva tri “El Clasica”. Prije njega to je uspjelo i Patricku O’Connellu između 1935. i 1940. godine, također na klupi Barcelone.

Bio je to prvi “El Clasico” u posljednjih 18 godina bez Lionela Messija ili Cristiana Ronalda u sastavima Barce i Reala. Premda je Barcelona imala veći posjed lopte, te nešto više udaraca, Real je posve zasluženo slavio. Koliko je Barcelona bila nemoćna pokazuje i podatak kako je pogodak Sergia Aguera u sedmoj minuti nadoknade bio prvi udarac u okvir domaćeg sastava.

Nakon mirnog i opreznog otvaranja susreta, prvu veliku priliku na utakmici imao je domaćin. Sergino Dest se u 25. minuti našao sam ispred Thibauta Courtoisa, no Amerikanac je očajno pucao prebacivši cijeli gol.

Foto: Instagram

Sedam minuta kasnije uzvratio je Real pogotkom. Bila je to brza kontra koju je u sjajan pogodak pretvorio David Alaba.




Barca se brzo mogla vratiti, u 35. minuti Pique je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali pored gola. U nastavku susreta Barcelona je pritiskala, ali bez pravih prilika, a Real je prijetio iz kontri. Jednu takvu gosti su iskoristili u četvrtoj minuti nadoknade zaključivši priču. Asensio je pucao, a Lucas Vazquez je pospremio odbijanac u gol. U posljednjim trenucima susreta rezultat je smanjio Sergio Aguero.

Luka Modrić je u svojoj 400. utakmici za “Kraljevski klub” odigrao svih 90 minuta.

U ranije igranom susretu Sevilla je pobijedila Levante sa 5-3 i barem privremeno preuzela vrh ljestvice španjolskog nogometnog prvenstva.




Andalužani su vodili sa 4-1, no Levante se pola sata prije kraja susreta približio na samo gol zaostatka. No, domaćin je vrlo brzo zabio i peti gol, a potom obranio prednost.

Za Sevillu su zabili Oliver Torres (8), Rafa Mir (24), Diego Carlos (38), Munil El Haddadi (50) i Fernando Reges (64), dok su za Levante strijelci bili Jose Luis Morales (34, 56) i Gonzalo Melero (62).

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije nastupio za Sevillu.

Večeras se još sastaju Real Betis – Rayo Vallecano i Atlético Madrid – Real Sociedad.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 20 bodova, koliko imaju i Sevilla, te Real Sociedad, dok je Barca tek osam sa 15 bodova.

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.