Photo: Marko Dimic/PIXSELL

MODRIĆ DOČEKAO DEL PIERA U SVOM ZADRU! ‘Najdraži Hrvat? Nije nogometaš, uživao sam u tom majstoru!’

Autor: G.I.Š.

Danas je bio veliki dan za Petrčane pored Zadra, gdje je u promociji “Italian Soccer Campa” pod pokroviteljstvom Privredne banke i Generali osiguranja, došao i legendarni Alessandro Del Piero kojem su se kao domaćini pridružili Luka Modrić i Zlatko Dalić.

Ovaj kamp je namijenjen za one najmlađe, od 7 do 14 godina, gdje djeca mogu učiti od najboljih talijanskih trenera, a projekt je na presici predstavio Del Piero, koji je započeo na Hrvatskom:

“Dobar dan svima. Naučio sam još par riječi, ali neću vam otkriti koje su jer su me to naučili bivši suigrači iz kluba. Sigurno nisu riječi: ‘Bok, kako si?’ i ‘Kako se zoveš?’ Sretan sam što sam u Hrvatskoj nakon toliko dugo vremena”, započeo je Del Piero a potom se zahvalio domaćinima i otkrio nešto zanimljivo:

“Drago mi je što sam se opet susreo sa Zlatkom i Lukom i hvala vam na svim komplimentima, a sad ću ja vama uručiti komplimente za sve što ste napravili prije tri godine i svu strast koju imate u svojoj igri. Ako ste vi, Zlatko, navijali za nas u finalu Eura, i mi smo navijali za vas prije tri godine”, rekao je Del Piero.

Legenda Juvea i Italije

Alessandro Del Piero bio je jedan o fantazista nogometne igre, a nakon Padove i Juventusa otisnuo se u Australiju pa u Indiju gdje je završio karijeru. U doba kada je bio bez kluba htjeli su ga u Hajduku, dobivao je poruke da dođe, a i sam Del Piero se sjetio toga:

“A znam, znam, uistinu… Zapazio sam to, koji vrag se dešava… Bilo mi je neobično. Eto, nije se dogodilo”, rekao je Alessandro.




Za vrijeme igranja u Juveu od 1993. do 2012. godine postao je klupski prvak Europe i svijeta, 1996, a s Italijom bio je svjetski prvak 2006.

Del Piero je zaslužio svoj božanski status u Juventusu nakon što je osta u klubu, kao i Buffon, nakon afere koja je Staru damu bacila u Serie B, iz koje su se ekspresno vratili, da bi osvojio scudetto 2012.

Zahvala Luki i Daliću i prisjetio se suigrača




Alessandro je posebno naglasio podršku djeci i momčadski duh:

“Posebice sam sretan što sam opet u Hrvatskoj. Zajedno pružamo podršku djeci. Ja imam troje djece i dobro znam taj osjećaj, znam da su djeca najvažnija, za njih živimo i radimo. Ovaj kamp je dokaz da je momčadski pristup najvažniji. Samo se momčadski dolazi do pobjeda i vrhunskih rezultata”, rekao je Del Piero za Slobodnu Dalmaciju, pa nastavio:

“Tako je baš sada Italija osvojila titulu prvaka Europe. Sretan sam što sam tu uz Luku i Zlatka. Navijao sam za vas, šteta što je tako prošlo sa Španjolskom. Volim Hrvatsku, ima toliko sličnih, zajedničkih osobina s Italijom. Modrić je za mene posebno sjajan igrač” rekao je Del Piero.

Alessandro je zatim otkrio kojeg je Hrvata najviše volio:

“Alen Bokšić, Robert Jarni  i Igor Tudor trojica su iz Hajduka s kojima sam proveo mnoge utakmice, divne trenutke i ostvario fantastične uspjehe. S Alenom osvojio u Tokiju titulu prvaka svijeta protiv River Plate, naša je slika s pokalom poznata, mislim da je u muzeju Juventusa”, tekao je pa otkrio tko mu je najdraži:

“Spomenuo sam ovu trojicu, a Boban je bio fantastičan, premda kao suparnik. A meni najdraži je Toni Kukoč, iako je košarkaš. Ja sam iz okolice Trevisa, navijao sam za Benetton, Kukoč je za Benetton radio fantastične stvari i ja sam uživao u njegovim majstorijama. Kukoč je moj miljenik”, nenogometno je završio veliki Alessandro.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.