Foto: Tom Dubravec/CROPIX

MLADI VATRENI NA DANSKU, ODBOJKAŠICE NA POLJSKU: Hrvatice na SP-u nakon osam godina, težak ispit za Bišćana i ekipu

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nakon što su Vatreni jučer s 2;1 slavili protiv Danske u istom sportskom ritmu nastavljamo i danas. Na redu su mladi Vatreni koji također igraju protiv Danske te Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija koja se nakon 8 godina vraća na Svjetsko prvenstvo.

Mladi Vatreni imali su  odličan starat te su bili na korak da izbore Euro bez dodatnih kvalifikacija. Nakon šest pobjeda iz šest utakmica uslijedio je pad. Osvojili su jedan bod iz tri utakmice i zakomplicirali odlazak na EURO. U ožujku su kod kuće remizirali s Austrijom 0-0 i izgubili od Finske 3-2, a potom u lipnju  izgubili i u Norveškoj 3-2 primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi. Sada nas čekaju dodatne kvalifikacije s Danskom.

‘Jači su od Norvežana, bili su možda u najjačoj skupini kvalifikacija (s Belgijom, Turskom, Škotskom i Kazahstanom) i nisu otišli izravno samo zbog gol-razlike (za dva gola lošija od Švicarske, koja je otišla na Euro kao najbolja drugoplasirana iz svih skupina).’ rekao je izbornik Bišćan. Susret se igra u Puli, a sav novac od ulaznica ide za udrugu za djecu s Downovim sindromom. Susret se igra od 18 sati, a prijenos je na MaxSport 1.




Povratak odbojke

Ako ste fan odbojke onda će te od 18 sati biti uz Sport klub jer od 18 sati Hrvatska se nakon dugih 8 godina vraća na odbojkašku scenu. Naše odbojkašice otvaraju prvenstvo protiv Poljske koja je jedan do domaćina, ali susret se zanimljivo igra u Nizozemskoj koja je drugi domaćin. Utakmica će se igrati na stadionu prvoligaša Vittesea.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski odbojkaški savez (@hosodbojka)

‘Nadam da ćemo biti spremni i napraviti jedno malo iznenađenje te u turnir krenuti pozitivno. Očekujemo dobru utakmicu i nadamo se da ćemo ovaj turnir ostati u lijepom sjećanju za sve nas, te da ćemo na najbolji mogući način prezentirati hrvatsku odbojku na Svjetskom prvenstvu – rekao je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.’

Naše predstavnice čekaju ogledi protiv Turske, Južne Koreje, Tajlanda i Dominikanske Republike. Veliki je ovo uspjeh za naše odbojkašice, a nadajmo se što boljem plasmanu.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.