Miralem Pjanić izbacio Real, ManU razbio Milana

Autor: Marko

Nakon Arsenala i Bayerna, koji su to ostvarili u utorak, jučer su u četvrtfinale Lige prvaka prošli Lyon i Manchester United.

Sinoć su odigrane još dvije uzvratne utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. U Manchesteru je istoimeni domaćin dočekivao Milan, dok je Real Madrid na svom Santiago Bernabéu ugostio francuski Lyon. I dok su u Manchesteru gledatelji mogli vidjeti pravi vatromet golova, u Madridu se na terenu odvijala drama vrijedna oskara.

Galacticosi 2 i službeno propali projekt

Najskuplja momčad svijeta jučer je na svom terenu, na kojem će se igrati finale ovogodišnje Lige prvaka, odigrala 1:1 protiv francuskog viceprvaka Lyona i tako šestu godinu zaredom ispala u Osmini finala Lige prvaka. Projekt Galacticosi 2 od sinoć je i službeno propao, jer sada Realu ostaje samo Primera, a i to je nije vjerojatno da će osvojiti. Francuski predstavnik u prvoj je utakmici slavio na svom Gerlandu s 1:0, pa mu je remi u Madridu bio dovoljan za prolaz u polufinale. Krvnik Reala bio je bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić koji je nakon pasa s Lisandrom u 75.minuti pospremio loptu iza leđa Ikera Casillasa. Madrižani su poveli u 6. minuti golom Cristiana Ronalda, koji je po ljevoj strani pobjegao svojim čuvarima i ona, uz malo sreće, poslao loptu kroz noge francuskom vrataru Llorisu. Bio je to sedmi i posljednji Portugalčev pogodak u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Madrid će najviše žaliti za promašajima Gonzala Higuaina koji je prvo u 25. minuti pogodio vratnicu, da bi nešto kasnije njegov udarac obranio gostujući vratar. Real sada ne preostaje natjecanje u Primeri gdje se trenutno nalazi na prvom mjestu s istim brojem bodova kao i aktualni prvak Barcelona.

Povratak Becksa! ManU isprašio Milana s četiri pogotka u mreži




Sinoć smo na Old Traffordu gledali kako jenu momčad koja je gotovo 90 minuta imala šuterski trening. Tako bi otprilike mogli opisati nastup Manchestera koji je 4:0 pobijedio neprepoznatljivi Milan. Talijani su odigrali najlošiju utakmicu ove sezone i mogu biti sretni što su primili samo četiri gola. Novi-stari krvnik Milana bio je Wayne Rooney koji je, kao i u Milanu, dva puta tresao mrežu gostiju. U 13. minuti, na asistenciju veterana Garya Nevillea, Rooney glavom zabija za 1:0, a u prvoj minuti drugog dijela, na asistenciju Nanija, pogađa za 2:0. Za potpuno razbijanje Milana pobrinuli su se Darren Fletcher i Ji-Sung Park.

Najzanimljiviji trenutak utakmice dogodio se u 64. minuti kada je, nakon sedam godina, na travnjak istrčao David Beckham kojeg je publika oduševljeno pozdravila. Do kraja utakmice navijali su za Becksa kao da nikada nije ni otišao s Old Trafforda.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.