FOTO: YouTube

MILAN U VLASNIŠTVU PREVARANTA? Nema ni lipe, a obitelj mu bila u zatvoru?

Autor: Željka Orešković

Predstavio se kao milijarder, a kad ono...

Iz New Your Timesa stiže bomba koja bi mogla pošteno zatresti Milan. Oni, naime, tvrde da je njihov novi vlasnik prevarant. Li Yonghong kupio je klub od Silvija Berlusconija za 750 milijuna eura, a do travnja nitko u Italiji nije nikada čuo za njega. Da stvar bude još gora, nitko ni u Kini, odakle dolazi, također nema pojma to je taj čovjek.

Na popisu najbogatijih Kineza ga nema, a New York Times tvrdi da se tamo ni ne može naći jer se lažno predstavlja. Većinu od 740 milijuna eura, koliko je platio Milan, posudio je od američkog investicijskog fonda, koji će postati vlasnik talijanskog kluba ako Kinez za godinu dana ne vrati novac

On je tvrdio i da jer vlasnik rudarskog carstva, ali Amerikanci su otkrili da rudnici uopće nisu u njegovom vlasništvu. Prostorije u kojima bi se trebala nalaziti njegova tvrtka, prazne su jer nitko nije platio najam.

Kao da ovo sve nije dovoljno, Kinez je kažnjen prije četiri godine za lažiranje financijskog izvještaja, a na službeni broj sadašnje tvrtke javlja se žena koja tvrdi na nema više ništa s njim.

Čini se da je njemu i njegovoj obitelji kriminal, pogotovo financijski, u krvi, jer su prije desetak godina prevarili više od pet tisuća investitora. Ukupno su ih “namagarčili” za 57 milijuna eura, a dok su mu brat i otac dobili zatvorske kazne, on se izvukao.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.