Markulin i Širić dopredsjednici HNS-a, Mamić u Izvršnom odboru

Autor: hina

Po riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića ovo je prvi put da se izbor članova IO-a bira neposrednim tajnim glasovanje. Ta dosta komplicirana i dugotrajna procedura bit će u budućnosti promijenjena.

Izborom pet dopredsjednika i 15 članova Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u petak je nakon više od četiri sata završena Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Na prijedlog predsjednika Vlatka Markovića za dopredsjednike HNS-a jednoglasno su izabrani Josip Friščić, Đuro Bukvić, Željko Širić, Robert Markulin i Miroslav Uljan. Pored njih, u Izvršni odbor, koji čini 15 članova, ušli su Ante Kulušić, Paško Viđak, Dragutin Lucić, Stjepan Križarić, Stjepan Merkaš, Miroslav Čačija, Zdravko Mamić, Ivan Brleković i Korado Soldatić.

Članovi Izvršnog odbora imaju mandat na četiri godine, dok mandat pet dopredsjednika traje dvije godine.

Po riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića ovo je prvi put da se izbor članova IO-a bira neposrednim tajnim glasovanje. Ta dosta komplicirana i dugotrajna procedura bit će u budućnosti promijenjena. Srebrić je naglasio i da sva druga tijela HNS-a kojima istječe mandat do izbora drugih ostaju na svojim pozicijama.

VIDEO: Štimac ‘izvisio’ za jedan glas, Marković ostaje predsjednik HNS-a

FOTO: Vrijeme će pokazati kolika su sreća vaši ‘prijatelji’ predsjedniče!

Štimac će se žaliti: Ovo je silovanje demokracije!




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.