Markovićev autogol i konačna pobjeda Igora Štimca

Autor: Ante Junaković

Ligu od 16 klubova sam osmislio ja, napravio je i sad će biti zadržana. Markovićev potez pokazuje kako i on shvaća da mu je došao kraj, jer vidimo na što je sve spreman samo da bi zadržao vlast, kaže Štimac.

Kako je hrvatski politički, društveni život pun preokreta, afera i svih ostalih događaja koji čine da nam bude ‘sve samo ne dosadno’, isto je i u hrvatskom nogometu.

Uostalom, nogomet kao svjetski najpopularniji sport, a Hrvatska tu nije iznimka, teško može biti izuzet od društvenih kretanja i uobičajenih, pa čak i nepristojnih i vulgarnih ponašanja.

Svjedočimo tako oštroj borbi za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković namjerio se na Igora Štimca.

Sudili smo kao svi novinari, tko je u prednosti, analizirali tko ima kakav program, ocjenjivali tko ima veću ili manju šansu. No, opet smo zaboravili kako svi mogu biti prijetvorni, na koje su sve poteze spremni samo da bi dobili ili očuvali vlast.

Na kraju, od oba ova kandidata shvaćamo da pravog programa pa i nema, obećanja pljušte na sve strane, sve samo da bi se dobilo povjerenje članova Skupštine negdje u prosincu, negdje u nekom zagrebačkom hotelu gdje će se iskrojiti skorašnja budućnost hrvatskog nogometa. Sličnost s politikom ovdje nije slučajna, nego namjerna.

Idemo dalje, pisali smo da je najveća mana Igora Štimca što je kao predsjednik Udruge prvoligaša smjestio svima nama preširoku Ligu od čak 16 klubova. Pa tako svjedočimo da u današnjem prvoligaškom natjecanju imamo klubove koji nemaju niti za plaće, niti za trenere, koji tavore na dnu ljestvice i doslovce nemaju što tražiti u Prvoj ligi za koju nisu natjecateljski spremni.

‘Ovo je moja konačna pobjeda




Smatrali smo da je Igoru Štimcu takva liga od 16 klubova najveća mana i za izbore, držali smo palčeve predsjedniku Vlatku Markoviću koji je bio zagovornik, kasnije i realizator smanjivanja lige na 12, potom i na 10 klubova. Kada bi se igralo četverokružno i kada bi nam prvenstvo konačno postalo zanimljivo.

Potom smo saznali, a zaista nam je tada prekipjelo, da se Vlatko Marković odriče smanjivanja Prve lige i da će ići na ruku klubovima i županijama koje žele Prvu ligu od 16 klubova.

O čuda velikoga, pa zašto se onda organizirala prošla Skupština HNS-a, potrošilo brdo novca na analize i obrade prvoligaškog natjecanja, zašto se ukidala uopće liga od 16 klubova i zašto se izglasalo od sljedeće sezone natjecanje s 12 klubova. Zar je sve to napravljeno da bi bilo srušeno zbog prvih sljedećih nogometnih predsjedničkih izbora. Pa, zašto se ove sezone uopće i igra prvenstvo kad nitko neće ispasti, pitanja je unedogled.




Naravno da sada likuje Štimac, jer si je Marković time zabio autogol. Pa nam tako Štimac kaže:

– Ovo je već sada moja konačna pobjeda, jer ligu od 16 klubova sam osmislio ja, napravio je i sad će biti zadržana. Isto moram reći da Markovićev potez pokazuje kako i on shvaća da mu je došao kraj, jer vidimo na što je sve spreman samo da bi zadržao vlast.

No, dodali bismo, Marković se priklonio ‘Ligi 16’ baš da bi zadržao vlast. Ipak, ispalo je to dosta nespretno i ‘Liga 16’ postala je od Štimčeve mane čak i vrlina, jer Markovićev zaokret nitko više ne može opravdati.

Kad se samo prisjetimo na koji način je i s koliko se emocija na zadnjoj Skupštini pod Markovićevim predsjedanjem obračunalo sa Štimčevim projektom – ‘Ligom 16’. I od svega toga ništa!

Baš će biti zanimljivo kako će Marković opravdati svoj zaokret, jer što god kaže novinari iz ladica već vade analize u kojima lijepo piše – ‘Zašto ne Liga 16, zašto da Liga 10’.

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.