Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Marko je žrtva neprihvatljivog ponašanja’: Livaja dobio podršku, a neki ga opet ‘pokopali’

Autor: Ivor Krapac

Incident s treninga hrvatske reprezentacije u ponedjeljak u Rijeci dobio je zaključak odlaskom Marka Livaje s priprema Vatrenih uoči završnog turnira Lige nacija u Nizozemskoj, a nakon što je taj potez podijelio hrvatske navijače u komentarima na Facebooku, među onima koji su dali potporu napadaču Hajduka i reprezentacije bio je i šef ekipe s kojom surađuje.

Porukom na Instagramu javio se Vincenzo Cavaliere, Livajin menadžer, s objavom uime agencije P&P Sport Management.

Objava da Livaja napušta pripreme Vatrenih izazvala je buru, a Cavaliere je stavio naglasak na početak priče, na uvrede zbog kojih je 29-godišnji napadač reagirao na treningu na riječkoj Rujevici.

‘Osuđujemo verbalno nasilje’

“Iz P&P Sport Managementa osuđujemo bilo kakvo verbalno nasilje protiv bilo kojeg igrača u bilo kojoj zemlji. U nogometu nema mjesta za navijače koji su nasilni i ponašaju se nesportski”, stoji u priopćenju.

“Želimo poslati podršku našem igraču Marku Livaji. Žrtva je neprihvatljivog ponašanja nekoliko pojedinaca za vrijeme treninga hrvatske reprezentacije”, dodao je menadžer uime agencije koja zastupa Livaju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Vincenzo Cavaliere (@vincavaliere)

U reakcijama na ovu objavu stigli su komentari koji su vratili stvari na finale kupa u Rijeci, poslije Hajdukove pobjede nad Šibenikom i pjevanja uvredljive pjesme u čemu se sudjelovao i Livaja. Ta bura se tek smirila, a incident s treninga reprezentacije u Rijeci je sve vratio unatrag.




“Niste osudili verbalno nasilje Livaje protiv NK Šibenik, grada Šibenika i Šibenikovih navijača”, stoji u jednoj reakciji na objavu menadžera napadača Vatrenih.

“A što je s finalom kupa i mangupiranjem nakon osvojenog kupa, jeste to osudili… On mora biti uzor svima, nije ni Hajduk, a kamoli hrvatska reprezentacija njegova privatna prčija”, dodao je još jedan komentar.

“On je baš primjer pravog sportaša, arogantan, bahat bez argumenta. Treba se ugledati na svoje kolege iz reprezentacije koji igraju vani”, stoji u još jednoj reakciji.

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Reakcije, tako, i dalje pljušte, a za sada, ova priča je što se nastavka priprema za Livaju s Vatrenima zaključena njegovim odlaskom rano u tjednu zagrijavanja za polufinale protiv Nizozemske sljedeće srijede u Rotterdamu.

Što će biti kasnije i kako će Livajin nastavak puta s reprezentacijom izgledati, tek treba vidjeti. Izjava Zlatka Dalića koju je objavio Hrvatski nogometni savez govori da vrata povratka ostaju otvorena.

“Razumijem Marka i težinu situacije u kojoj se našao te poštujem da se nakon svega napisanog i doživljenog ne osjeća spremnim sudjelovati na završnici Lige nacija. Marko ostaje u našim planovima za dalje, a naši ciljevi na završnici Lige nacija ostaju isti”, rekao je izbornik, a i Livaja je istaknuo da se nada povratku nakon što završi dolazeći turnir u Nizozemskoj…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.