Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

MARCA OTKRILA NAJVEĆU OPASNOST ZA ŠPANJOLSKU: ‘Opsjednuti su politikom i neprijateljski raspoloženi’

Autor: Željka Orešković

Marca, najčitaniji sportski list u Španjolskoj raspisao se o utakmici Vatrenih i Furije, a istaknuli su pet “najvećih opasnosti”, koje vrebaju Španjolce na Maksimiru.

1. Neprijateljsko okruženje.

Furija će se na prvom mjestu morati nositi s neprijateljskim okruženjem, koje će ju dočekati u Zagrebu. Hrvatski izbornik kaže da više vole igrati iza zatvorenih vrata, ali za suparnike je gore kada su na tribinama hrvatski navijači koji su opsjednuti politikom, koju stalno miješaju u nogomet, a sve začine provokativnim transparentima.

2. Hrvatska MORA pobijediti.

Hrvatskoj je pobjeda protiv Španjolske jedina šansa da ulovi Final Four Lige nacija. Napravit će sve kako bi uspjeli u tome.

3. Sjećaju se 6:0.

Zagreb ne zaboravlja što se dogodilo 11. rujna u Elcheu. Španjolska je tada teško ranila Hrvatsku i to ih još uvijek peče. Upravo zbog toga, domaćinima ova utakmica služi kao idealna prilika za osvetu i liječenje traume.




4. Obrana Španjolske je nepoznanica.

Luis Enrique mora dobro razmisliti o tome kako će reogranizirati obranu. Ramos treba novog partnera i još se ne zna tko će to biti. Kandidati su Inigo Martinez, Llorente ili Hermoso. Netko od njih zauzet će mjesto na kojem je potrebno savršeno razumijevanje i suradnja s drugim stoperom i kapetanom. Ramos je to godinama imao s Piqueom, ali on se oprostio od reprezentacije.

5. Modrićev povratak.




Madridista, najbolji igrač Hrvatske na nedavnom SP-u polako vraća svježinu koja mu je nedostajala posljednjih mjeseci. Kako bi se definitivno vratio, treba odličan nastup protiv Španjolske. Sjajni veznjak je režiser Hrvatske, koja svira kako on dirigira. Igrači Luisa Enriquea morat će stalno paziti na njega i striktno ga pokrivati.

Podsjećamo, Vatreni trebaju pobijediti u obje utakmice (Španjolska i Engleska) kako bi skupinu završili na prvom mjestu i osigurali prolazak u završni turnir, na kojem će se četiri najbolje momčadi boriti za trofej.

Ako, pak, Španjolska pobijedi Hrvatsku, osigurat će prvo mjesto u skupini, ali ako izgube otvaraju mogućnost da Englezi zasjednu na prvo mjesto ako u nedjelju na Wembleyju pobjede Vatrene.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.