wikimedia commons

Manchester City unakazio West Ham, Bilić pod valom kritika

Autor: Andrija Kačić-Karlin

West Ham je na svom terenu u dvoboju FA kupa poražen od Guardiolinog Manchester Cityja čak s 0-5, Bilić jedva govorio...

Na teškim mukama je Slaven Bilić, hrvatski trener koji vodi West Ham. Naime, nogometaši Manchester Cityja prvi su se plasirali u 4. kolo ovogodišnjeg izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa, oni su u susretu 3. kola kao gosti u petak svladali West Ham United čak s 5-0 (3-0). Bilo je to zaista očajno izdanje Bilićeve momčadi i hrvatski trener našao se nakon utakmice pod nesnosnim valom kritika…

Put ka pobjedi City je otvorio u 33. minuti kada je Yaya Toure sigurno izveo kazneni udarac nakon prekršaja Ogbonne na Zabaleti. U završnici prvog poluvremena susret je bio odlučen autogolom Nordtveita u 41. i golo Davida Silve u 43. minuti. Za katastrofu West Hama u drugom poluvremenu su se pobrinuli Aguero u 50. i Stones u 84. minuti.

Nakon utakmice Bilić je jedva govorio: “Ovo je veliko razočarenje za nas. Na 3-0 je već bilo gotovo. Na poluvremenu nismo željeli primiti još golova i postići barem jedan, ali primili smo još nekoliko. Naravno da je ovo težak poraz za nas. Počeli smo dobro, držali se sve do jedanaesterca, ali nije samo jedanaesterac, primili smo još nekoliko golova i nismo iskoristili svoje šanse. Najviše me razočaralo što smo nakon prvog gola natjerali njihove igrače po cijelom terenu i u tih 10 ili 15 minuta primili smo još dva gola”, rekao je Bilić.

Inače, ovo je bio najteži domaći poraz ikada West Hama u FA Kupu.

Ostale utakmice 3. kola FA kupa igrat će se u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.