Foto: Damir Krajac / CROPIX

MAMIĆEVA STRUJA UZVRAĆA UDARAC! ‘Predsjednik i ekipa su si ispilili granu na kojoj sjede’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Sramotno i teško gledljivo je ono što se događa u bitci za vlast u Dinamu. Nakon što su izglasani izvanredni izbori pljušte optužbe s obje strane, a nakon Antolićevog napada na Mamića sada je “mamićevac” Damir Zorić krenuo u obranu svoje struje:

“Molimo vas da nastavno na današnje tekstove o navodnoj kaznenoj prijavi i nastavku pritisaka na Skupštinu i druga tijela GNK Dinamo objavite našu reakciju u cijelosti, kako bi zainteresirana javnost bila upoznata sa svim detaljima progona i pritisaka kojima smo izloženi” započeo je Zorić u svom priopćenju.

Zorića Mamić vidi kao novog predsjednika. Zorić je priopćenje nastavio: “Ovime članovi Skupštine GNK Dinamo, koji su temeljem odredbi Statuta Kluba potpisali zahtjev za održavanjem izvanredne sjednice Skupštine Kluba, reagiramo na vijest, koju danas doznajemo preko medijskih stupaca, da su neimenovani „članovi“ GNK Dinamo podignuli kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela „zločinačkog udruženja na čelu sa Zdravkom Mamićem“ protiv 45 potpisnika zahtjeva za sazivanjem Izvanredne Skupštine te tri člana Nadzornog odbora GNK Dinamo.”


Veliki sukobi

Vrlo oštro je komentirao suprotnu struju: “Potpisnici zahtjeva za izvanrednom Skupštinom najoštrije i s najodlučnije odbacuju insinuacije te od nadležnih zahtijevaju da u što kraćem roku donesu pravorijek o valjanosti ove prijave. Ovakav potez „članova“ Kluba vidimo kao jasan i nedvosmislen nastavak pritiska na 45 potpisnika zahtjeva za sazivanjem izvanredne Skupštine, a sve u službi izbjegavanja statutarne i zakonske obveze Predsjednika kluba za sazivanjem izvanredne Skupštine kluba.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zdravko Mamić (@zdravko__mamic)
Osvrnuo se i na grad:

“Ne treba zanemariti niti funkciju ove prijave i kao modela neizravnog pritiska na Gradski ured za Upravu s obzirom da je podnesena i prijava sa zahtjevom za poništenjem redovne sjednice Skupštine održane 12. prosinca 2022.godine. Nadalje, s gnušanjem odbacujemo sve dezinformacije kaznenim djelima za koje su djelatnici kluba, skupštinari i Nadzorni odbor lažno prijavljeni, jer čak je i pravnom laiku jasno da nema kaznenog djela trgovanja utjecajem osobe koja nema svojstvo ili sposobnost da bude u povlaštenom položaju (zaposlenik-nadređeni-funkcija u tijelima) s koje pozicije može utjecati (potaknuti) drugu osobu da nešto učini ili ne učini.”

“Također, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju mogu počiniti samo odgovorne osobe ovlaštene za zastupanje društva, a to su u ovom slučaju članovi uprave i Predsjednik GNK Dinamo. Ovim očajničkim potezom su zapravo navedeni ispilili granu na kojoj sjede. Ponavljamo kako ćemo ustrajati u našem zahtjevu od 2. siječnja 2023. podnijetom Predsjedniku kluba te da ćemo i dalje koristiti naše demokratsko pravo, te prava propisana Statutom kluba i u tome nas neće spriječiti metode iznuda i pritisaka” zaključio je.
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.