Photo: Armin Durgut/PIXSELL

MAMIĆEV ISTUP IZNENAĐUJE, ALI I ZABRINJAVA: Što je htio reći OVOM izjavom?!

Autor: Matija Majdak

Nema sumnje da je Dinamo bio favorit u Budimpešti i da su mnogi bili uvjereni u prolazak momčadi Zorana Mamića do play-offa Lige prvaka.

No, nakon odličnog izdanja u derbiju protiv Hajduka, Budimpešta je donijela bolno prizemljenje i poraz 1:2 od Ferencvaroša.

Ostao je Dinamo tako silnih milijuna koje garantira igranje u najelitnijem europskom nogometnom klupskom natjecanju.

‘Dinamo ima svake godine taj stres da mora ući u grupnu fazu Lige prvaka. Za razliku od Osijeka gdje je 70% budžeta isfinancirano, u Dinamu je pak 10%’, izjavio je neki dan za Sportske novosti Nenad Bjelica.

Nema sumnje da se klupski budžet još može napuniti u europskim utakmicama jer ulazak u Europsku ligu garantira najmanje 2,9 milijuna eura, no to sigurno neće biti ono što su u Maksimiru ove sezone očekivali, a i treba preskočiti još jednu stepenicu da bi do tog novca stigli.

Nisu samo europski izazovi ti nakon kojih novac kapa u blagajnu Plavih, važan segment je i prodaja igrača. No, nekako i to ove godine zasad šteka, zaradio je Dinamo ‘samo’ 12 milijuna eura, što je najmanji iznos u posljednjih pet godina.

Imaju u Maksimiru tu aduta u džepu, jer za Joška Gvardiola otimaju se klubovi koji nude 20-ak milijuna eura.




Nema sumnje već će braća Mamić pronaći način kako zakrpati rupe u proračunu, no ipak nakon jučerašnje utakmice jedna izjava mlađeg brata, Zorana, nas je pomalo iznenadila.

‘Trebamo se spustiti, vratiti u realnost i shvatiti da nismo uspjeli ući u playoff. Moramo uhvatiti formu za doigravanje Europske lige, pred nama su nove utakmice i sutra je novi dan. Ne živi se od onoga što je prošlo, nego onoga što dolazi ispred nas.’

Nakon što je prije dvije godine Dinamo imao jednu od najuspješnijih sezona pod vodstvom Nenada Bjelice kada je napokon skinuto prokletstvo ‘proljeća u Europi’, vidljiv je pad.




Potresi u klubu, smjene trenera, nešto je na što smo se navikli prije Bjelice, a čemu smo svjedočili ove godine kada je prvo morao otići on, a ubrzo i njegov nasljednik Igor Jovičević koji je na klupi izdržao tek sedam utakmica.

Mamić će sigurno još neko vrijeme ‘preživjeti’ na klupi, no navijači se s pravom zabrinuto pitaju, što je to povratak u realnost…

Je li realnost opet početi gubiti od objekitivno slabijih protivnika u Europi, što Ferencvaroš je… Sanjati slučajni veliki skalp na Maksimiru, biti samo prolaznik u europskim natjecanjima.

Nema sumnje da momčad koja vrijedi više od 80 milijuna eura prema Transfermarktu takvu realnost ne zavrijeđuje.

Zato se nadamo da će Dinamo uskoro opet biti onakav kakvim smo ga navikli gledati dok je na klupi bio Nenad Bjelica.

KAKO BI DINAMO REAGIRAO DA MAMIĆ NIJE MAMIĆ? Mi smo uvjereni da znamo odgovor…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.