Foto: Duje Klaric / CROPIX

‘Mamić je spasio Dinamo’: Odvjetnici tvrde kako je došlo do zamjene teza

Autor: Dnevno GIŠ

Suđenje najpoznatijem bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću i suoptuženim u aferi izvlačenja 161 milijuna kuna iz Dinama, nastavljeno je na Županijskom sudu u Osijeku.

Na suđenju tijek novca analizirala je financijska vještakinja Ksenija Špoljarić, koja nije utvrđivala osnovanost uplata, kako sama kaže, nije provjeravala i je li novac zaista uplaćen.

Kako je navela vještakinja, Dinamo je u svibnju 2002. imao gotovo 354 milijuna kuna dugova, a obrana navodi kako ranija uprava kluba, koja je to dugovanje i napravila, nikada nije bila pozvana na odgovornost, već se u postupku sudi samo Zdravku Mamiću, kao izvršnom dopredsjedniku te Damiru Vrbanoviću koji je bio direktor Dinama, donosi N1.


Novi svjedoci

Na suđenju iskaz je dao Daniel Šarić, preko kojeg je prema optužnici USKOKA isto izvučen novac, a Šarić se nije mogao sjetiti je li podjela njegovog transfera u Panathinaikos bila 50:50, ili 60:40

“Dinamo mi je dugovao dio iznosa, pa sam podnio tužbu, no nakon toga su mi ponudili nagodbu i gotovo sve isplatili. S Mamićem nisam imao nikakav poseban ugovor i tek sam kasnije doznao da mi je dio odštete od transfera on platio s nekog svog računa”, izjavio je Šarić na sudu, dok je njegov menadžer Predrag Rački rekao:

“Novac je dolazio s nekog računa u Austriji ili tako nešto, a osim ovog transfera Daniela Šarića ja sa Zdravkom Mamićem nisam imao nikakvih drugih poslova”, kaže Rački.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nova vještačenja

Odvjetnici Zdravka Mamića i sportskog menadžera Nikkyja Vuksana, nakon iskaza vještakinje zatražili su dodatno vještačenje u kojem bi se utvrdila ukupna šteta za Dinamo, ali i navelo precizno za što je isplaćivan novac s Dinamovog računa, čemu se USKOK usprotivio.
“Vještačenje je pokazalo da je na računu Zdravka Mamića bilo puno više novaca nego što USKOK tvrdi, odnosno da je imao dovoljno sredstava da daje pozajmice Dinamu i da je potraživanje Mamića prema Dinamu bilo znatno veće nego Dinamovo prema njemu te da bi Dinamo i dalje bio Mamiću dužan milijune kada bi se to ‘prebilo‘.

U ovom predmetu se radi o zamjeni teza. Mamić je spasio Dinamo i to sve stoji u dokumentima u spisu, a to smo utvrdili uz pomoć vještakinje. Stvarno ne znam zašto idemo u ovaj postupak jer spis pokazuje nešto sasvim drugo od onoga što tvrdi USKOK”, izjavila je Ksenija Vržina.

Legenda Hajduka pobijedila bolest, muka trajala 37 godina: ‘Dogodilo se čudo’
Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.