Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MAMIĆ I ŠUKER RATUJU: Konačni obračun stiže, Šuker ima veliku najavu

Autor: I.K.

Zdravko Mamić i Davor Šuker već neko vrijeme ne uživaju u zajedničkim osmjesima i dobrim odnosima. Dok se čeka izborna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj bi Marijan Kustić, po najavama, trebao naslijediti Šukera na dužnosti predsjednika HNS-a, u javnosti se pojavila snimka koja potvrđuje da je Mamić okrenuo leđa Šukeru.

Ova priča u vrhu hrvatskog nogometa bila je još jedan pokazatelj da je sadašnjem predsjedniku HNS-a isteklo vrijeme nakon što je na toj dužnosti još od 2012. godine. Marijan Kustić, sadašnji izvršni direktor HNS-a, trebao bi biti novi prvi čovjek, a Šuker je nakon svega imao što za reći o Mamićevim riječima koje se čuju na snimci.

Zdravko Mamić je u razgovoru sa Zorislavom Srebrićem imao poruku da je vrijeme za micanje Šukera, što je izazvalo odgovor predsjednika HNS-a tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV.

Jedva čeka kraj

U svojoj reakciji za Novu TV, Šuker je istaknuo kako jedva čeka da u četvrtak sve završi. Imao je što za reći i o svojoj prošlosti sa Zdravkom Mamićem.

‘Mislim da će izlaziti još puno toga. Znate da sam tom gospodinu osobno pomogao kod javnog bilježnika s uplatama, što je i dokumentirano, plaćam dug Republici Hrvatskoj 35 tisuća eura svakog mjeseca’, kazao je Šuker komentirajući slučaj u kojem tvrdi da ga je Mamić uveo u probleme nakon što mu je posuđivao novac.

Spreman na ‘prljavo rublje’

Šuker je kazao da je spreman za izlazak puno ‘prljavog rublja’, pa i u porušenim odnosima između njega i članova Izvršnog odbora HNS-a, što je bila jedna od tema u gostovanju na Novoj TV.

Predsjednik HNS-a na odlasku istaknuo je da je sve puklo kada je saznao da će Bruno Marić postati predsjednik Komisije nogometnih sudaca u HNS-u. Nakon toga, Šuker kaže da više nije htio dolaziti na sastanke Izvršnog odbora i da je njegova administrativna karijera praktički bila završena.
Najavio istup na Skupštini

Šuker je dodao da će sve što ima za reći iznijeti na sjednici Skupštine. Marijanu Kustiću želi sreću, a o sebi je kazao da će nastaviti biti veliki navijač hrvatske reprezentacije.

Na oproštaju koji će biti služben za dva dana, Šuker je kazao da će i dalje biti član Izvršnog odbora u Uefi, s mandatom koji traje još dvije godine. Istaknuo je da kroz Uefu i Fifu još uvijek može puno pomoći hrvatskom nogometu.
Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.