Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Mamićeva elektrana nanijela štetu u Hercegovini: Nakon toga napravio potez koji je oduševio mještane

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Bivši šef Dinama, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa živi u BiH od “plodova svoga rada”. Jedan dio novaca uložio je u novi biznis tj. u solarne elektrane.

Njegove elektrane su u izgradnji, a tijekom obilnih kiša voda se skupila na gradilištu, a ubrzo je sve “procurilo” u podrume stanovnika Međine kod Mostara te je poplava uništila njihove zimnice, ogrjev itd.


Predsjednik udruge Međine Alen Maksumić kaže za Klix.ba da su štete procijenjene na oko 10 tisuća KM. Uz to dodao je kako je investitor tj. Zdravko Mamić u rekordnom roku isplatio nastalu štetu.

Krive vlasti

Mještani su razočarani gradskim vlastima koje su izdale dozvole bez pripremljenog terena za oborinske vode. Predsjednik udruge za Klix. ba je još dodao:

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

“Znamo da je to od solarnih panela, ali ne možemo kriviti investitore ni izvođače radova, jer su oni odmah pristupili rješavanju problema. U roku od dva sata su građevinske mašine bile na terenu i sanacija se već privodi kraju, a u roku od osam sati svim oštećenim mještanima je isplaćena novčana naknada.”

Naselje Međine broji oko 200 stanovnika, a udruga je, kako tvrde, u ime njih 90 posto, koji su stavili svoj potpis na peticiju, sklopilo sporazum  o suradnji s investitorom, koji se obavezao da će kontinuirano ulagati u njihovo mjesto i tada se krenuo graditi bazena za pitku vodu, koje to naselje udaljeno sedam kilometara od grada nema, kao svjedok zanemarenosti gradskih struktura.

Mirko završio na podu, ali protivnik će ga pamtiti zauvijek: ‘Bože koliko sam bio u krivu’
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.