Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MAKSIMIR PROGLAŠEN DRUGIM NAJRUŽNIJIM STADIONOM U EUROPI: Lošiji od Maksimira samo je jedan iz susjedstva, preko ‘puta’…

Autor: I.L.

Prema istraživanju britanske kompanije Money.co.uk maksimirska “ljepotica” proglašena je drugim najružnijim stadionom u Europi. Podaci su prikupljeni na temelju ocjena sa platformi: Tripadvisor, Google recenzija i ocjenama putem stranice Football Ground Map. Korisnici Tripadvisora Makismiru su dali ocjenu 3, Google recenzija 4.1, a stranica Football Ground Map također ocjenu 3 što znači da je u prosjeku Dinamov dom dobio ocjenu 3.7.

Istu prosječnu ocjenu dobio je i stadion Celta Vige, Baladias te nacionalni stadion Belgije Stade Roi Baudouin/Koning Boudewijnstadion.

Lošiji od spomenutog trojca je samo Stadio Carlo Castellani, stadion na kojem domaće utakmice igra  momčad iz Serie A Empoli. Prosječna ocjena bila mu je 2.90.

Westfalen na vrhu

U utrci za najljepši stadion pobjedio je Borrusijin Westfalen s prosječnom ocjenom 4.57.

Screenshot: YouTube/Nogometni stadioni

Drugo mjesto podijelili su: stadion rumunjskog FCSB Arena Nationala, Camp Nou, Santiago Bernabeu, Millennium Stadium (dom reprezentacije Welsa), Stadion Narodowy ( Poljska reprezentacija) te novi stadion Tottenhama. Njihova prosječna ocjena bila je 4.53.

Na popisu je najviše engleskih stadiona, a osim Tottenhamova tu su još: Wembley, Old Trafford, Emirates, Etihad i St. James Park.




Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.