Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Maksimir će se graditi, a Dinamo ima pričuvnu varijantu: Evo gdje bi Modri trebali seliti

Autor: Ivor Krapac

Gradnja novog Maksimira je za sada samo u planovima, a i to je bila jedna od tema na današnjoj sjednici Skupštine Dinama, s planovima da se krene u posao koji se već neko vrijeme najavljuje.

Kako će Dinamo ići dalje? Plan je da se krene u gradnju novog Maksimira uz sufinanciranje iz državnog proračuna s obzirom na to da je Maksimir, uz Poljud, proglašen građevinom od nacionalnog interesa.


Prije nego se Maksimir počne graditi, potrebna je nadoknada Crkvi zbog zemljišta na kojem je stadion građen, a pripada Crkvi. S Kaptola zauzvrat od Grada Zagreba traže zemljište za gradnju na 11 gradskih lokacija.

Barišić otkrio kako stoje stvari

Govoreći o novom stadionu, Mirko Barišić je rekao kako stoje stvari s gradnjom Maksimira.

“Čeka se potpis ugovora između Grada Zagrrba, Crkve i Vlade. Vlada i Crkva su riješili stvar i još je samo na Gradu da nađe lokacije koje će dati Crkvi”, kazao je predsjednik Dinama.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dok će gradnja Maksimira trajati, Dinamo ima pričuvnu varijantu stadiona i kampa u kojem će se smjestiti.

“Prvi dio faze radova je izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj kapaciteta 10.000 ljudi na koji bi se Dinamo preselio. No, stadion neće biti gotov do sredine 2025. godine”, rekao je Mirko Barišić.

“Grad nam je rekao da ćemo za kamp dobiti Zagrebello na koji će Dinamo preseliti dok se stadion bude rušio”, dodao je predsjednik zagrebačkih Plavih, spominjući selidbu u sportski centar u Veslačkoj ulici.

Na idućoj sjednici Skupštine kluba će se ponovno pričati o stadionu, kako je najavio Mirko Barišić.
Žestoki napad na Mamića i sljedbenike prije Skupštine Dinama: ‘Nema tu struja, to su sve pučisti’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.