Screenshot

LOVREN TRAŽI NOVI KLUB: ‘Krivac’ je suigrač iz kluba

Autor: Dnevno.h

Joel Matip potpisao je novi ugovor do 2024. godine što znači da će Dejan Lovren morati početi tražiti novi klub.

Hrvatski reprezentativac je ove sezone upisao tek dva nastupa za Liverpool, a nije se proslavio ni reakcijom u zadnjoj utakmici za reprezentaciju. Prošlog ljeta za njega je bila zainteresirana Roma koja bi mu dala veću minutažu, ali taj transfer je propao jer je Lovren navodno tražio bolji ugovor koji mu u Rimu nisu bili spremni ponuditi. Ostao je u Liverpoolu i završio na klupi.

Razlog nije loša Lovrenova forma, već sjajni suigrači u klubu. Liverpool je ekipa koja prima najmanje golova u Premier ligi, a prošle sezone su taj rekord držali i u svim ligama petice. Jedan od stopera je Virgil van Dijk koji je trenutno najbolji nogometaš na toj poziciji, a njegovi loši startovi traže se povećalom.

Drugi stoper je Joel Matip, koji je u nekim utakmicama bio čak i bolji od nedodirljivog Van Dijka. Odigrao je svih devet utakmica u sezoni i čak zabio dva gola, a sada je s Liverpoolom potpisao i novi ugovor do 2024. godine. Matip je u klub stigao još 2016. godine iz Schalkea kao slobodan igrač, ali nije se odmah prilagodio na engleski nogomet. Danas je kako vidimo, uz van Dijka, neprikosnoven.




Lovren će, ako želi ostati u kontinuitetu morati potražiti novi klub Joel Matip ne samo da se izborio za mjesto standardnog partnera Virgila van Dijka nego dobrim dijelom ove sezone igra bolje nego sjajni Nizozemac, koji je i dalje prvi kandidat za Zlatnu loptu.




Matip je bio kao i Lovren

Joel Matip došao je u Liverpool kao slobodan igrač na ljeto 2016. iz Schalkea. Kamerunac često trpio kritike slične onima koje prima i Dejan Lovren. Pisalo se po engleskim medijima kako je nepouzdan i sklon kiksevima te da  kasni u ključnim situacijama.

U prvoj sezoni često je igrao s Lovrenom u tandemu -Liverpool je primio 42 gola te je tek u posljednjem kolu uspio osigurati četvrto mjesto, zadnje koje vodi u Ligu prvaka. Liverpool se loše nosio s igrom kod vodstva, loše su reagirali na pressing protivničkih momčadi, po čemu su bili najgora momčad u ligi.

Pozicijske probleme Liverpool je riješio dovođenjem Nizozemca, i baš kada se činilo da će Lovren biti njegov dugoročni partner, dogodio se obrat.

Kada se nakon ozljede početkom 2019. vratio Matip, iskoristio je sve probleme koje su imali kako Lovren i Gomez. Mjesto koje je zauzeo pored van Dijka više nije ispuštao. Izabran je za PFA-ovog igrača mjeseca, čime je dobio i konačnu potvrdu svoje sjajne forme na početku aktualne sezone.

Gledajući efikasanost na tlu i po zraku, trenutačno je riječ o najboljem igraču lige u tom segmentu igre, vjerojatno  Matip i po presječenim loptama spada među najbolje stopere lige. Za čovjeka od 195 centimetara iznimno je pokretan te po novom bez problema uspijeva pratiti agresivnu igre vezne linije.

Zbog svega toga, zajedno s Van Dijkom čini jedan od najboljih, ako ne i najbolji stoperski tandem 2019.

Klopp mu je oduvijek vjerovao, što je možda bio i ključ Kamerunčeva uspjeha. Teško da se više može dogoditi išta što bi takvo stanje promijenilo. Baš zato, Lovren jedinu  priliku može dočekati jedino u slučaju ozljede Van Dijka ili Matipa, a čak i tada se čini da je Gomez u prednosti.

Lovren nije loš, međutim Liverpool se posložio, i ovoga trenutka, Dejan je četvrti izbor. Njegove usluge dobro će doći jakim klubovima iz Liga petice, ali ne više i Liverpoolu.

Autor:Dnevno.h
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.