LIVE: Hrvatska – Grčka 0:0, sudac poništio dva pogotka

Autor: G.R.

Hrvatska nogometna reprezentacija u drugoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. godine igra protiv reprezentacije Grčke. Nakon pobjede protiv Latvije u prvom kolu, izabranici Slavena Bilića nova će tri boda tražiti na Maksimiru protiv bivših europskih prvaka.

Hrvatska nogometna reprezentacija u drugoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. godine igra protiv reprezentacije Grčke. Nakon pobjede protiv Latvije u prvom kolu, izabranici Slavena Bilića nova će tri boda tražiti na Maksimiru protiv bivših europskih prvaka.

Sastavi:

Hrvatska: Runje; Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić; Vukojević, Pranjić, Kranjčar, Modrić, Petrić, Olić

Grčka: Sifakis – Seitaridis, A. Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas – Tziolis, Katsouranis – Torosidis, Samaras, Karagounis – Gekas

Pravdu dijeli Danac Claus Bo Larsen.

U 5. minuti prva prilika na utakmici. Po desnoj je strani prošao Ivica Olić, a grčki branič ga zaustavlja prekršajem. Srna izvodi povratnu loptu za Modrića, a ovaj s ruba šesnaesterca oštro puca u drugi kut. Nažalost, grčki vratar Sifakis obranio je Modrićev udarac.

Dvije minute kasnije s lijevog ruba šesnaesterca udarac je okušao Niko Kranjčar. Lopta se odbija od bloka, ali Sifakis odbija u korner.




Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Grk Torosidis koji je u kaznenom prostoru simulirao jedanaesterac. Šimunić se naslonio na grčkog veznjaka, međutim sudac kaže da nema govora o jedanaestercu. U 19. minuti Samaras propušta prvu veliku priliku za goste. Grčki veznjak ušao je u šesnaesterac po lijevoj strani i pucao pored Ćorluke, međutim lopta odlazi pored gola Vedrana Runje.

Pola sata igre je za nama. Rezultat je i dalje 0:0. Taktika Slavena Bilića sa Pranjićem na desnom boku još uvijek nije urodila plodom.

Završeno je prvo poluvrijeme. Osim dva udarca Kranjčara i Modrića, te jednog Samarasa, nismo vidjeli ništa u vrlo siromašnom prvom poluvremenu.




Počelo je drugo poluvrijeme. U svlačionici je ostao Mladen Petrić, a na travnjak će istrčati Nikica Jelavić.

U 48. minuti Kranjčar je sjajno prošao po sredini, dao na lijevu stranu u šesnaesterac za Jelavića, a ovaj iz prve pogađa za 1:0 vodstvo Hrvatske. Međutim, pomoćni sudac je podigao zastavicu i označio zaleđe. Dvojbena odluka, ali pogotka nema. Minut kasnije sudac je poništio i pogodak Grka. Nakon velike gužve u šesnaestercu, Samaras je pospremio loptu u našu mrežu, međutim označen je prekšaj nad vratarom Runjom.

Nova izmjena u hrvatskim redovima u 57. minuti. Iz igre izlazi Ognjen Vukojević, a na terenu ga mijenje Rakitić. U 59. minuti, nakon dug akcije hrvatske reprezentacije, Kranjčar vraća loptu do Rakitića na tridesetak metara, a ovaj iz prve tuče prema golu. Međutim vratar Sifakis skreće loptu u korner. Udarac iz kuta izveo je Pranjić, a Ćorluka tukao glavom, ali malo pored vratnice.

U 62. minuti požutio je Rakitić. Naš veznjak je prvo krivo dodao loptu, a potom napravio prekršaj nad Samarasom. Za suca Larsena to je žuti karton.

U 67. minuti požutio je i Darijo Srna, što znači da hrvatski kapetan neće igrati u slijedećoj utakmici protiv Izraela. U 73. minuti iz igre će Ivica Olić, a na travnjak ide Eduardo da Silva.

Utakmica je završila. Unatoč boljem posjedu lopte, većem broju udaraca i kornera, Hrvatska nije uspjela doći do pobjede. Grci treći puta iz Hrvatske odlaze bez poraza.

Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.