Foto: Milan Sabic/PIXSELL

LIVAJA ZBOG ‘SRPSKOG IMENA DINAMO’ NEĆE DOBITI VELIKU KAZNU! Evo zašto Hrvat neće ‘nagrabusiti’

Autor: G.I.Š.

Marko Livaja je nakon derbija protiv Dinama, kojeg je sam potopio, zaradio epitet “zločestog dečka” hrvatskog nogometa, što šmekerskom igrom na travnjaku na Maksimiru, a što slavljem s Torcidom nakon povratka u Split.

Livaja se opustio, našao se u okruženju navijača i zapjevao zajedno sa njima, kako bi napokon ispustili desetljeće frustracije dominacije “Modrih”, kroz stihove: “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”.

Ne ulazeći u opravdanje Livajinog postupka, koji nota bene nije usamljen, pošto u nogometnom svijetu igrači i navijači često zajedno slave “pogrdnim” pjesmama o mrskom im suparniku.

“Zločin i kazna”

Nakon što je Livaja otpjevao svoje s Torcidom, stvar se našla u medijima i sada se postavlja pitanje hoće li ili ne nestašni “enfant terrible” dobiti kaznu i kakva će ona biti.

Pixsell

U doba “političke korektnosti” ovakav istup Livaje nije primjeren čisto iz razloga nadolijevanja ulja na vatru između navijačkih skupina, ali u klasičnom hrvatskom maniru iz Hajduka su poručili kako i “Purgeri pjevaju ubi Tovara”, pa dočim jedno poništava drugo.

Naravno tradicija netrpeljivosti Zagreba i Splita ima svoju dugu povijest, pa oni stariji pamte tovara Ćiru na Zagrebačkim ulicama, dok je trener svih trenera nosio bijeli šal i doveo Dinamo do dugo čekanog naslova.




Što će se izroditi?

Možemo se prisjetiti i Tome Šokote, koji je ispod dresa nosio majicu s natpisom “Uvik kontra Splita”, a 2009. godine Maksimirom se iz otvorenog autobusa orilo: “Je** se je** Splite, Dinamo šampion”, a kaznu su tada dobili najglasniji Kelava i Vrdoljak, koji su morali platiti novčanu kaznu.

Kako će reagirati disciplinska komisija HNS-a i sudac Alan Klakočer još se ne zna, ali postoji vjerojatnost kako će i Marko Livaja biti kažnjen novčanom kaznom, no to sigurno neće promijeniti odnos Zagreba i Splita, barem što se navijačkih strasti tiče.




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.