LIONEL MESSI ‘NOKAUTIRAO’ TEHNIČKOG DIREKTORA BARCELONE! Eric Abidal pred otkazom?

Autor: J.V.H.

Nogometni klub Barcelona postala je mjesto trzavica i kontroverzi koje sve manje veze imaju s nogometom. Eric Abidal, tehnički direktor Blaugrane neopreznim je izjavama u medijima zakotrljao lavinu čije bi posljedice mogao osjetiti na vlastitoj koži.

U intervjuu za “Sport” Abidal je prozvao igrače da se nisu trudili i na taj način ih indirektno optužio da su smijenili bivšeg trenera Ernesta Valverdea. A malo je potkačio i Valverdea, koji je imao odličan odnos sa svlačionicom i kojeg igrači i dalje vole. To je bila kap koja je prelila čašu strpljenja Lea Messija. Javno je zatražio od Abidala da pokaže prstom i da po imenu kaže tko se nije trudio umjesto da svaljuje krivicu na čitav kolektiv.

Istupi kapetana Messija u javnosti su rijetkost i obično su pokazatelj da će se nešto veliko dogoditi. U ovom slučaju, sve miriše na otkaz Abidalu.

Predsjednik Barce Bertomeu je na sastanku prije nekoliko dana nevoljko dao Abidalu podršku, iako je razočaran njegovim radom u posljednjih mjeseci. Konkretno, zamjera mu što nije doveo Xavija umjesto Valverdea i što je to sve izašlo u javnost dok je Valverde još bio trener. Drugi Abidalov neuspjeh je beskonačna i bezuspješna potraga za napadačem u zimskom prijelaznom roku koja se završila aferom oko Cédrica Bakambua .

U javnost je isplivalo da je Abidal zvao Bakambua iz Kine, da je Afrikanac već krenuo i da je čekao avionski let u Hong Kongu kada ga je Abidal opet pozvao i rekao mu da odustaje od transfera…

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.