Photo: Profimedia

VIDEO: Real poklanjao Cityju i ispao! Lyon izbacio Juventus

Autor: Matija Majdak

Liga prvaka se vratila! I to s dvije sjajne utakmice nakon kojih su se od Lige prvaka oprostili Real Madrid i Juventus, a četvrtfinale su izborili Manchester City i Lyon.Manchester City – Real Madrid 2:1.

Manchester City – Real Madrid 2:1

Real Madrid drugu sezonu zaredom od Lige prvaka oprašta se u osmini finala, ovog puta bolji je bio Manchester City koji je u obje utakmice slavio s 2:1.

Nije dobro počelo za Real, čija se obrana poigravala u 9. minuti, Varaneu je loptu ukrao Rodri, te proigrao Sterlinga koji lakoćom pogađa za 1:0. Video pogledajte ovdje.

Pokušaj Benzeme u 20. minuti bio je nagovještaj buđenja Kraljeva, a do izjednačenja su gosti stigli u 28. minuti kada Francuz glavom lijepo posprema ubačaj Rodryga s desne strane.

Na početku nastavka City je imao dvije odlične prilike, jednu preko Sterlinga, kojem brani Courtuis, a golman Reala uz pomoć stative samo minutu kasnije zaustavlja pokušaj De Bruynea izravno iz kornera.

U 68. minuti opet je početnički u vraćanju lopte svom golmanu pogriješio Varane, a ovog put to je iskoristio Jesus koji zabija za 2:1. Video pogledajte ovdje.




Taj je gol potpuno presjekao goste, koji su do kraja mogla primiti i treći gol, ali rezultat se više nije mijenjao.

Modrić je igrao za Kraljeve do 83. minute.




Juventus – Lyon 2:1

Juventus je ostvario pirovu pobjedu od 2:1 protiv Lyona, no Francuzi su prošli dalje zbog slavlja 1:0 u prvoj utakmici.

Teško da je Stara dam mogla zamisliti gori start, već u 12. minuti gosti su dobili penal koji je sigurno za 0:1 realizirao Depay.

Juventus je sjajnu priliku za izjednačenje imao u 20. minuti kada je Bernardeschi već prevario i Lopesa, no Marcelo je u posljednji trenutak uklizao i sačuvao vodstvo svoje momčadi.

Samo dvije minute kasnije novi slobodan udarac za Juventus, možda koji metar dalje, ovog puta puca Pjanić i pogađa u ruku igrača Lyona u živom zidu, a sudac Zwayer odmah pokazuje na jedanaesterac. Odgovornost preuzima Ronaldo koji zabija za 1:1.

Tih 1:1 na semaforu je stajalo do 60. minute kada smo svjedočili još jednu trenutku majstorstva Cristiana Ronalda. Portugalac je neobranjivo pogodio ljevicom s nekih 25 metara za vodstvo Juvea 2:1.

Ronaldo je u 76. minuti bio na korak do hat-tricka, ali udarac glavom sa sedam, osam metara odlazi preko gola. Tražio je Juve do kraja taj treći gol za četvrtfinale, ali ga nije dočekao, gdje ćemo zasluženo gledati Lyon.

TIJEK UTAKMICA: 

90′ – Gotovo je i Torinu! Lyon je izbacio Juventus

90′ – Gotovo je na Etihadu. City je slavio 2:1 i izborio četvrtfinale.

86′ – Zaprijetio je David Silva iz slobodnog udarca s 18 metara, ali odlazi to preko gola.

81′ – Modrić je srušio De Bruynea i požutio, što znači da će u slučaju da Real napraviti čudo u posljednjih deset minuta propustiti četvrtfinale Lige prvaka.

79′ – Tražio je Lyon penal nakon pada Dembelea u šesnaestercu, ali nakon konzultacija s VAR sobom sudac je samo pokazao na korner.

76′ – Traži Juve taj treći gol. Nakon kornera najviše je bio Ronaldo, ali udarac glavom sa sedam, osam metara odlazi preko gola.

73′ – Odlično je sada pucao Walker s 20-ak metara, no Courtois to brani krajnjim naporom.

68′ – CITY OPET VODI! Drugi put na utakmici pogriješio je Varane, čiju novu grešku koristi Jesus te pogađa za 2:1 Cityja.

60′ – JUVE VODI – Tražio je Ronaldo prostor i pronašao ga, a onda fantastično opalio s 25 metara i pogodio neobranjivo za 2:1 Stare dame, kojoj sada jedan gol treba za prolazak u četvrtfinale

48′ – City je puno bolje krenuo u nastavak. U 47. minuti Courtois je sjajno zaustavio udarac Sterlinga, a samo minutu kasnije golman Reala uz pomoć stative zaustavlja izravni pokušaj De Bruynea iz kornera.

45′ – GOTOVO JE PRVIH 45 MINUTA! Na obje utakmice je identičan rezultat što znači da trenutno u četvrtfinale idu Lyon i Manchester City.

44′ – Promašaj Fodena mogao je brzo biti kažnjen jer je Benzema izbjegao pažnji obrane Cityja, ali udarac je išao ravno u Edersona. No i da je Francuz zabio gol bi bio poništen zbog zaleđa.

42′ – Opet se poigravala obrana Reala, no ovog puta njihovu grešku nije iskoristio Foden.

42′- JUVE IZJEDNAČIO -Pjanić je iz slobodnog udarca pogodio u ruku igrača Lyona u živom zidu, a sudac je odmah pokazao na penal čiji je sigurni realizator bio Cristiano Ronaldo.Odgovornost preuzima Ronaldo koji zabija za 1:1.

40′ – Dobio je Juventus odličnu priliku iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, ali Lopes zaustavlja jako dobar udarac Ronalda.

28′ – Izjednačenje na Etihadu. Sjajno je po desnoj strani prošao Rodrygo te ubacio u šesnaesterac gdje je spreman bio Benzema koji glavom pogađa za 1:1.

20′ – PRLIKA ZA JUVE- Juventus je sjajnu priliku za izjednačenje imao u 20. minuti kada je Bernardeschi već prevario i Lopesa, no Marcelo je u posljednji trenutak uklizao i sačuvao vodstvo svoje momčadi.

20′ – Sjajno je sada pucao Benzema, no još bolje je obranio Ederson, pa ostaje vodstvo Građana na Etihadu.

15′ – Samo minutu nakon što je Modrić poslao s ruba šesnaesterca visoko loptu iznad gola, na drugoj strani je Sterling iz slične pozicije opalio, ali odlazi to malo iznad prečke.

10′ – ŠOK ZA JUVE U TORINU – LYON VODI! Bentancur je u šesnaestercu Juvea srušio Caquereta, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator penal bio je Memphis Depay.

9′CITY VODI -Poigravala se obrana Reala, Varane je na kraju izgubio loptu od Rodrija, koji daje povratnu loptu za Sterlinga, a on pogađa za 1:0.

1′ – Počele su utakmice u Manchesteru i Torinu.

VIDEO: Ćorluka pobjegao Lovrenu i zabio, Dejan ipak slavi trofej u debiju

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.