LEGENDARNI VRATAR PRONAŠAO DALIĆU NOVOG NAPADAČA! ‘On je novi Zlatan Ibrahimović’

Autor: Bruno Herljević

Nakon Svjetskog prvenstva i osvajanja srebra, Hrvatska je ostala bez dvojice napadača. Nikola Kalinić je protjeran zbog toga što je odbio ući s klupe na SP-u, a Mario Mandžukić se oprostio od reprezentacije. Dalić je od tada na mukama, Livaja i Santini za sada nisu zadovoljili, a ostao je samo na Kramariću, koji nije baš klasična ‘devetka’.

Premda Kramarić zabija, Daliću i dalje nedostaje klasična špica jer izbornik više koristi Kramarića na bočnoj ili povučenoj poziciji, odakle je ovaj i najkorisniji. Tim je povodom bivši vratar reprezentacije, a danas stručni analitičar, Stipe Pletikosa, predložio jedno novo ime.

“Nažalost, na horizontu ne vidim pravu devetku. Dalić će morati mijenjati stil igre. Naši vezni igrači morat će više preuzimati akcije na sebe. Kramarić je fenomenalan igrač, ali nije klasična devetka. Nakon odlaska Mandžukića i Kalinića ne vidim ni u mladoj reprezentaciji, ni u HNL-u igrača koji je tipična špica, koji bi mogao pomoći u reprezentaciji”, rekao je bivši golman Vatrenih, za Sportske novosti.

Potom je otkrio koga bi on razmotrio.

“Neke nagovještaje daje Bruno Petković iz Dinama. Znam ga još dok je igrao za Trapani. Kad sam ga prvi put vidio, rekao sam da je to ‘novi Ibrahimović’. Zbog nekakvih problema u nogometnom odrastanju sporo mu ide dokazivanje klase koju posjeduje”, izjavio je Pletikosa.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.