Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

LEGENDARNI KRONIČAR VATRENIH OČITAO LEKCIJU PROVOKATORIMA! Nakon ovog više neće pisati nebuloze o Modriću i ostalima

Autor: Andrija Kačić Karlin

Čovjek je političko biće i svatko osjeća tko je i što jest. Sintagma o brojanju krvih zrnaca posve je promašena, niti Hrvati imaju različiti broj krvnih zrnaca od Srba ili možebitno Finaca. Niti Finci i Srbi imaju više ili manje zrnaca od Španjolaca… Kao političko biće svaka osoba osjeća pripadnost ili nepripadnost naciji, sukladno tome pisanje žutih srpskih medija o Modrićevoj majci i njegovom porijeklu totalno je promašeno, stupidno, neprimjereno i bezobrazno.
Očajavajući zbog uspjeha hrvatske reprezentacije na netom završenoj svjetskoj smotri ti isti žuti srpski mediji redom hrvatske nogometaše proglašavaju Srbima, a ide se toliko daleko i glupo da se doslovce piše da su neki bili prisiljeni igrati za Hrvatsku i izjašnjavati se Hrvatom.

U svemu tome je nevjerojatno da takva novinska roba uopće ima publiku, zar zaista ima ljudi koji misle da je hrvatski nogometni kapetan Srbin po majici, po krvnim zrncima i pedigreu, a ne po osjećaju, ljubavi i želji.

Možda smo i sami krivci što prenosimo takve gluposti iz srpskih medija, ali kako ostati pribran nakon neviđenih izljeva mržnje, ljubomore i nepoštenja, podcjenjivanja ljudskih osjećaja i ismijavanja našeg uspjeha.

Na Luku Modrića spletom okolnosti i zacijelo zbog svoje mladenačke nepromišljenosti sručili su se mnogi događaji, no to ne umanjuje njegove enormne zasluge za hrvatski uspjeh, uostalom najbolji je igrač svjetske smotre, najzaslužniji za hrvatski trijumf. Ni to, eto, nije dosta, pa mu sada preispitujemo i porijeklo.

Kakvo porijeklo kod političkog bića kao što je vrijedan i uspješan čovjek poput Modrića? On je to što jest, prisvojiti ga ili odreći ga se je besmisleno, on duboko u svojoj duši osjeća što jest i kopanje po korijenima njegove obitelji, gle čuda prognane od tih istih Srba, je tako kontraproduktivno i sramotno za autore, da se zapravo svemu moramo gromko smijati.

Zar nakon tragedije na ovim prostorima i našeg junačkog Domovinskog rata i oslobođenja od terora to nama treba? Slušati bahatu poraženu stranu koja je u svojim fantazijama duboko zaglibila u najmračnije strane ljudske duše.
Luka Modrić! Ma, kako im nakon svega što je proživjela njegova obitelj nije neugodno spomenuti njegovo ime i prezime?




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.