Foto: Josko Supic/CROPIX

Legenda Hajduka gradi vjerski projekt: Sa svojom obitelji čuva uspomene na tradiciju

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Malo tko se može pohvaliti takvom karijerom kao što može Alen Bokšić. Nažalost ozljede su ga spriječile da ostavi znatno veći trag, ali i s njima pamte ga u OM, Laziu, Juventusu…

To su samo neki od klubova za koje je igrao, a njemu najvažniji je Hajduk i od tuda ona legendarna izjava: “Igrao sam za Hajduk i neke manje klubove.”


Bokšić je već godinama u mirovini, a s obitelji je započeo zanimljiv vjerski projekt. Obnovili su kapelu u mjestu gdje prezime Bokšić vuče svoje korijenje.  Blagoslov kapelice sv. Luke iznad Zavojana kod Vrgorca koju je predvodio župnik fra Dario Sinković u društvu don Marina Marčića i fra Marka Bitange.

U čast korijenima

Za Slobodnu Dalmaciju pričao je 80-godišnji Ratko Bokšić: ” Bokšići su prema kazivanju došli 1703. godine iz Donjega Gradca pokraj Širokog Brijega, dakle iz Hercegovine u Vrgorsku krajinu. Naselili su se u našem prekrasnom zaselku, tu smo živjeli do sredine devedesetih godina prošlog stoljeća kada je otišao zadnji stalni stanovnik. Krov nad glavom imalo je 13 obitelji, živjeli su u slozi, dijeli su dobro i zlo, a prema popisu stanovništva, najviše ih je bilo prije Drugog svjetskog rata, 139 Bokšića.”

 

Blagoslovljena novoizgrađena kapela Sv. Luke na Stepenoj

Danas je župnik fra Dario Sinković blagoslovio novoizgrađenu…

Objavljuje Zavičajna Udruga ZavojaneSrijeda, 18. listopada 2023.

Zatim nastavlja: “Kapelica je bila visoka i duga po dva metra, a još 1899. godine izgradili su je AnteMate Grgo Bokšić. Jedan od ljudi koji su podigli taj sakralni objekt bio je i moj pradjed, kojem je to bio zavjet ako dođe živ i zdrav iz Amerike” kapelica je nekoliko puta bila rušena u doba komunizma, a sada se nadaju da je ovo zadnja “gradnja”.
Na velikoj fešti osim Alena Bokšića pojavio se i Ivica Križanac, bivši vatreni, a kao igrač član Splita i Zenita. Bokšić se skrasio u Makarskoj, no svaki slobodan trenutak provodi u mjestu iz kojeg su mu otac i majka u potrazi za boljim životom otišli živjeti s primorske strane Biokova.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.