Kup kralja: Rakitić zabio, Sevilla ispala

Autor: Totalsport

Rakitić je ušao u igru u 63. minuti umjesto Piotra Trochowskog, a u 82. minuti zaslužio je žuti karton zbog prigovora sucu. U 87. minuti našao se u lijepoj prilici, ali nije ju uspio realizirati, kao niti Kanoute poslije njega.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić zabio je gol za svoju Sevillu u uzvratnom dvoboju osmine finala Kupa kralja protiv Valencije, ali to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale…

Susret na Ramon Sanchez Pizjuanu završio je 2-1 u korist Seville, ali kako je u prvom susretu prije tjedan dana Valencia na Mestalli slavila 1-0, ona je prošla dalje zbog gola u gostima.

Nakon prvog poluvremena bez golova, Valencia je prva zatresla mrežu u 66. minuti. Strijelac je bio Roberto Soldado na dodavanje Jonasa. Samo četiri minute kasnije stvari je u egal vratio Rakitić koji je pospremio odbijanac nakon dalekometnog udarca Caceresa. Vratar Diego Alves udarac nije uspio ukrotiti, te je omogućio Rakitiću njegov prvi gol za andaluzijski klub od 24. travnja prošle godine kada je zabio Villarrealu u španjolskom prvenstvu. Također, hrvatskom je veznjaku ovo bio premijerni gol u Kupu kralja.

Inače, Rakitić je ušao u igru u 63. minuti umjesto Piotra Trochowskog, a u 82. minuti zaslužio je žuti karton zbog prigovora sucu. U 87. minuti našao se u lijepoj prilici, ali nije ju uspio realizirati, kao niti Kanoute poslije njega. Ipak, na kraju su domaći uspjeli doći do Pirove pobjede autogolom Ruiza u drugoj minuti sudačke nadoknade. Sevilla je u uzbudljivoj završnici imala čak priliku i za prolaz dalje, ali Kanoute u posljednjim trenucima nije bio priseban za potpuni preokret.

Levante i Espanyol uspjeli su na domaćem travnjaku preokrenuti negativne rezultate protiv drugoligaša. Levante je s 4-0 savladao Alcorcon i tako s ukupnih 4-2 izborio svoj prvi četvrtfnale Kupa kralja nakon 1941. godine u kojem će igrati protiv gradskog rivala Valencije. Espanyol je pak s 4-2 savladao Cordobu i tako s ukupnih 5-2 izorio ogled protiv najvećeg iznenađenja dosadašnjeg dijela natjecanja, trećeligaša Mirandesa.

Junak Espanyolove pobjede bio je španjolski veznjak Alvaro Vazquez, strijelac hat-tricka, a gol koji je njegovoj momčadi donio prolaz zabio je u 88. minuti. Do tog trenutka na semaforu je stajalo 3-2 za Espanyol, te bi u slučaju da je utakmica završila tim rezultatom dalje otišla Cordoba zbog gola više u gostima.

Kup kralja, osmina finala, uzvratne utakmice:




Levante – Alcorcon 4-0 (Barkero 23, Salvador 45, Iborra 52, Suarez 66), ukupni rezultat 5-2

Espanyol – Cordoba 4-2 (Vazquez 9, 20, 88 Vila 35 / Aguilar 40, Diaz 49), 5-4

Sevilla – Valencia 2-1 (Rakitić 70, Ruiz 90+2-ag / Soldado 66), 2-2




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.