Foto:Dominic Steinmann/Keystone via AP/Guliverimage

KSENOFOBNA PORUKA ŠVEDA IBRAHIMOVIĆU: Ovime su navijači uvrijedili skoro cijelu ex-YU

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š.

Zlatan Ibrahimović ili je voljen ili je omražen, kod velikog Šveda ex-YU korijena nema takozvane sive zone, a tome se mora i pridodati njegov balkanski karakter, koji nije za svakoga.

Ipak Zlatan je napravio skoro sve u svojoj karijeri, donio je naslov Milanu nakon godina čekanja, a za njegovu domovinu Švedsku igrao je dok su ga pozivali.

No nešto što Ibrahimoviću nikad neće oprostiti u švedsko naročito u rodnom mu gradu Malmöeu, je Zlatanovo ulaganje u nogometni klub Hammarby, koji se susreo baš s njima u finalu švedskog Kupa.

Ksenofobna poruka

Navijači Malmöa, za koji je Zlatan igrao između 1999. i 2001. godine, već su prije oskvrnavili Ibrahimovićev kip ispred stadiona, a sada su na tribinama u finalu kupa postavili transparent na kojem vrijeđaju Zlatana i njegovo porijeklo.

“Prodao si svoj rodni grad kao vrećicu lješnjaka, j****o ti mater i tvoje porijeklo”, napisali su navijači na transparentu i time direktno uvrijedili pola bivše Jugoslavije, pošto je Zlatan mogao imati Hrvatsko, BiH i Srpsko državljanstvo da je htio.

Inače u samom finalu Kup je odnio Malmöe boljim izvođenjem jedanaesteraca.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.