Photo by Mike Hewitt/Getty Images

KOVAČ JE NJEGOV HEROJ: Hrvat spasio karijeru portugalskog veznjaka

Autor: Željka Orešković

Priča je slična Rebićevoj

Karijera portugalskog veznjaka, Renata Sanchesa (21), prije nekoliko je mjeseci visila o niti, a samopouzdanje bilo mu je ravno nuli dok je odrađivao posudbu u Swanseaju koji je ispao iz Premiershipa.

Upravo on doveden je u posrnuli engleski klub kao spasenje, ali pokazao se kao prava suprotnost, koja gotovo i nije mogla izrežirati jedno točno dodavanje. Baš svi dignuli su ruke od njega, a onda se vratio u Bayern, koji ga je u ljeto 2016. godine platio 35 milijuna eura, a tamo ga je dočekao Niko Kovač.

Neodoljivo ta situacija podsjeća na onu Ante Rebića, koji je također pronašao sebe pod trenerskom palicom Nike Kovača i postao jedna od najvećih zvijezdi Mundijala.

Samo tri mjeseca rada s Kovačem, bila su dovoljna da Sanches oživi i pokaže novo lice. Kovač mu je, kako je i najavio kada je stigao u klub, dao šansu i povjerenje, a Portugalac mu je to vratio golom i to protiv svog bivšeg kluba.

Renato je za Bayern zabio u 54. minuti, nakon lijepe akcije Bavaraca on je pretrčao pola terena i precizno pogodio u završnici. Nije divlje proslavio gol, samo je sklopio ruke i podignuo ih u zrak kako bi zahvalio klubu koji ga je odgojio.

Navijači Benfice nakon utakmice su ga pozdravili ovacijama, što je Nijemce oduševilo. Kovač, naravno, nije mogao biti zadovoljniji.

“Za popravak Thiaga trebat će vremena i Sanches će imati puno više prostora. Objasnio sam mu da večeras igra onako kako zna i da se osjeća kao kod kuće. Zadivljen sam što je tako mlad na svom bivšem stadionu uspio biti fokusiran samo na utakmicu. Pokazuje da je u izvrsnoj formi. Očekujem da tako nastavi”, kazao je Hrvat, a Sanches je ostao skroman:




“Ovo je posebna večer u mom životu. Hvala svima, hvala Benfici, hvala Bayernu.”

Renatu je ovo prvi nastup u novoj sezoni i odmah je odigrao svih 90 minuta i to sjajne utakmicu uz fenomenalan učinak.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.