Photo: Igor Kralj/PIXSELL

KOPIĆ KOMENTIRAO NAPAD NA IGRAČE I OTKAZ KOSU PA IZNENADIO: Hoće li Hajduk izgubiti i trenera?

Autor: Bruno Herljević

Trener Hajduka, Željko Kopić, održao je medijsku konferenciju uoči ogleda sa Slaven Belupom koji se igra u nedjelju u Koprivnici. Kopić je najavio susret, ali je komentirao i huliganski napad na igrače Hajduka koji se dogodio u ponedjeljak poslijepodne.

“Igramo protiv momčadi koja se dosta pojačala u u prijelaznom roku. Sada igraju u sustavu s tri ili četiri igrača nazad, znam što nas očekuje i pripremit ćemo se za taj susret na najbolji mogući način. U prošloj utakmici protiv njih na Poljudu imali smo 70 posto posjeda, dominirali smo, ali uvijek postoji mogućnost kontranapada, iz kojeg su oni i došli do bodova. Ipak, u utakmici koja je pred nama očekujem ih u nešto otvorenijoj formaciji. Očekujem jedan jako kvalitetan dvoboj”, rekao je Kopić.

Je li trener zadovoljan dosadašnjim učinkom?

“Došao sam u Klub u specifičnom trenutku, imali smo zahtjevan raspored, međutim uspješno smo svladali sve prepreke. Ističe se taj poraz od Belupa, ali neke izjednačene su otišle na našu stranu. Ponosan i zadovoljan jesam, ali ne mogu reći ‘sve je bilo super, nema veze što smo neke utakmice izgubili’. Jedan od ciljeva bio je pobijediti Dinamo i ostaje žal za tom utakmicom. Na nama je da sve to ostavimo iza sebe i do kraja prvenstva moramo biti na pravoj razini”, objasnio je Kopić.

Komentirao je potom napad na svoje igrače u centru Splita u ponedjeljak, dan poslije poraza od Dinama i smjene predjsendika Kosa.

“Osuđujem svaki oblik nasilja. Fizički obračun nikad ne može biti poželjan stereotip ponašanja. Što se tiče odnosa s navijačima, igrači su imali jedan kvalitetan razgovor. Navijači su bili maksimalno iskreni i otvoreni, a igrači iznijeli kako se osjećaju. Kad izgubiš derbi koji ti nosi puno toga i jako puno znači svima nama, a navijači dođu sa svih strana i daju ti podršku, to te čini sretnim. Ovo je bio izolirani slučaj koji se ne smije događati i svi ga skupa osuđujemo. Mislim da je u ovom trenutku odnos igrača i navijača na vrlo visokoj razini bez obzira na događaj”, rekao je Kopić.

Na koncu, smjena Kosa i ‘njegovih ljudi’ mogla bi značiti i kraj Kopićeva angažmana u Hajduku jer ipak je Kos bio taj koji ga je doveo. “Ja znam gdje pripadam i koje su moje zadaće. U Hajduku ne teče sve po ravnoj liniji. Visoka energija i zanos su nekad pozitiva, a nekad ode u kontra stranu. Događaju se promjene na svim razinama i to je moguće. Meni je sasvim normalno da svatko tko novi dolazi u klub napravi ono što misli da je za klub najbolje i donosi odluke s kim će raditi. Ja s tim nemam apsolutno nikakav problem. Rekao sam već da mi je bitno da znam da sam dao sve i budem ponosan na to što sam odradio. Ne razmišljam o ugovoru ni što će biti kasnije. Na meni je da pripremim utakmicu protiv Slavena u nedjelju i sve ostale do kraja sezone”,  zaključio je Kopić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.