Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

KONAČNO JE DOŠAO I TAJ DAN! Kraj muke za Vatrenog, poznato je gdje će se skrasiti nakon petogodišnje kalvarije

Autor: Dnevno.hr

Zahuktava se tržište nogometaša prije službenog otvaranja ljetnog prijelaznog roka koje je u većini europskih zemalja zakazano za ponoć, 1. srpnja. Klubovi već uvelike dogovaraju nove igrače, a jedan od njih je i talijanska Atalanta. Iznenađenje Serie A prošle sezone u svoje će redove (sada trajno) dovesti hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića.

Bivši igrač Hajduka proteklih je pet sezona bio član londonskog Chelseaja, ali za taj klub, kao ni pedesetak igrača koje Plavci dovode na posudbu, nikada nije zaigrao. Išao je hrvatski veznjak “i tamo i ovamo”, a onda se prošle sezone odlučio na vrlo vrijedan potez. Otišao je u Atalantu s kojom je došao do nevjerojatnog trećeg mjesta u Serie A te izborio izravan nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Pašaliću 1. srpnja istječe posudba s Atalantom, a od tada bi trebao postati stalni igrač pod ugovorom s klubom iz Bergama. Chelsea je već ranije dao pristanak na prodaju, a da neće biti problema oko završavanja tog posla već piše u ugovoru Pašalića i kolektiva sa Stamford Bridgea. Naime, njegova je izlazna klauzula postavljena na 15 milijuna eura, što će Atalanta i aktivirati.

Nakon pet posudbi – redom u Elcheu, Monacu, Milanu, moskovskom Spartaku i Atalanti, sada bi baš ta momčad trebala postati konačno odredište za nastavak 24-godišnjeg veznog igrača.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.