Foto: Damir Krajac/CROPIX

Klakočer se raspištoljio, kaznio pola lige, Dinamo prošao najgore

Autor: Dnevno GIŠ

Prošlo kolo SuperSport HNL-a pamtit ćemo po porazima Dinama u gostima kod Gorice i Hajduka na Poljudu protiv Osijeka, nakon čega je smijenjen Leko i na klupu bilih ponovno je zasjeo Karoglan, a nakon gostovanja u Velikoj Gorici povela se i istraga oko pjevanja ustaške koračnice na tribinama.

Kako to spada u domenu disciplinskog suca SuperSport Hrvatske nogometne lige Alana Klakočera, isti je donio odluke o kaznama iz utakmica 12. kola.


Klakočer je tako bio vrlo revnostan, kaznio je pola lige, a po očekivanju najgore je prošao Dinamo, zbog već spomenute pjesme na tribinama stadiona Gorice, na kojem su bili Bad Blue Boysi.

Raspištoljio se

Objavu o kaznama disciplinskog suca HNL-a prenosimo u cijelosti.

HNK RIJEKA se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 12. kola Istra 1961 – Rijeka gostujući navijači (Armada) u 25. minuti zapalili jednu baklju te u 60. minuti devetnaest baklji, od kojih su jednu baklju bacili na travnjak van terena za igru čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.850 eura.

NK ISTRA 1961 se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 12. kola Istra 1961 – Rijeka gostujući navijači (Armada) u 25. minuti zapalili jednu baklju, u 60. minuti devetnaest baklji, od kojih su jednu baklju bacili na travnjak van terena za igru te jer su domaći navijači Demoni u 70. minuti zapalili pet baklji i četiri dimne bombe, što je sve bačeno u teren za igru, zbog čega je sudac prekinuo igru u trajanju od jedne minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.250,00 eura.

HNK HAJDUK se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 12. kola Hajduk – Osijek domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila po jednu baklju u 3., 6., 13. i 90+3. minuti, po jednu bljeskalicu u 12. i 24. minuti, u 25. minuti jednu dimnu kutiju, od 29. do 39. minute devet baklji i dvije bljeskalice, od 54. do 63. minute tri baklje i tri dimne kutije, u 66. minuti sedamdeset baklji i devet bljeskalica te u 75. i 76. minuti četiri baklje i dvije dimne kutije, a što je sve dogorjelo na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 10.000 eura.

Postoji Dalićeva strana za koju je malo tko znao, a mogli biste ga gledati potpuno drugim očima
HNK GORICA se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 12. kola Gorica – Dinamo, gostujući navijači na istočnoj tribini u 53. i 63. minuti zapalili po jednu bljeskalicu, te od 78. do 80. minute zapalili deset dimnih kutija i više od dvadeset i pet bljeskalica koje su dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.000 eura.

GNK DINAMO se kažnjava zato što su na prvenstvenoj utakmici 12. kola Gorica – Dinamo gostujući navijači na istočnoj tribini u 53. i 63. minuti zapalili po jednu bljeskalicu, te od 78. do 80. minute zapalili deset dimnih kutija i više od dvadeset i pet bljeskalica koje su dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.600 era.

Kažnjen je i zato što su gostujući navijači (BBB) od 63. do 66. minute skandirali “Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom – hrvatski dom…”,  čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 17.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 18.000 eura.
Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.