Screenshot/Instagram

‘KAO DA IMATE DINAMO I HAJDUK U ISTOM GRADU!’ Bivši Vatreni zna navijače Dinamovog protivnika

Autor: J.Č

Nogometaši zagrebačkog Dinama u četvrtak igraju treće kolo Europske lige u Beču protiv Rapida.

Austrijska momčad trenutno je zadnja u skupini nakon dva odigrana kola, a preostaje vidjeti hoće li se agonija nastaviti nakon susreta sa zagrebačkom momčadi.

Kroz Rapid je prošlo 15-ak hrvatskih igrača, a oba kluba je vodio Otto Barić. Najzvučniji od tih 15-ak iz novije povijesti  je Mario Tokić, bivši reprezentativac te sadašnji pomoćnik Branku Ivankoviću u omanskoj reprezentaciji.

‘Rapid igra puno bolje nego tablica pokazuje’

“Uvjeren sam da su trener Krznar i njegova močad dobro skautirali bečku ekipu te da ih neće zavarati trenutna slika na tablici, jer je to veliki peh. Rapid igra puno bolje nego stanje na ljestvici to prikazuje, jednostavno, imaju problema kada povedu, kao da ne mogu zabiti drugi gol i staviti točku na i. Dinamo nikako ne smije gledati tablicu, jer je Rapid odmah iza RB Salzburga u austrijskom prvenstvu”, započeo je Tokić u razgovoru za Tportal.




Tokić je izdvojio važan element utakmice, a to je prednost domaćeg terena za austrijski klub.

“Rapid iza sebe ima 12. igrača, a to su navijači. Najbolja navijačka skupina u Austriji bez sumnje, uvijek naprave vrhunsku atmosferu. Ipak, možda ih ne bude puno, jer su navijači bojkotirali utakmice zbog novog pravila koje glasi da na tribine mogu ići samo cijepljeni ili oni koji su prebolili koronavirus. Ali ja vjerujem da ovaj okršaj neće propustiti, već da če dati podršku svojim ljubimcima”, nastavio je bivši reprezentativac.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SportNews.hr (@sportnewshr)

Tokić je u Rapid došao iz ljutitog gradskog rivala, Austrije te kako kaže na početku je osjetio sumnju Rapidovih navijača jer je dvije godine nosio njihov dres te onda prešao u Rapid.

“Bio sam dvije godine u bečkoj Austriji, dvije možda i najljepše godine moje karijere. Rezultati su nam bili odlični, osvojili smo prvenstvo i dva kupa. Ipak, predsjednik kluba je digao ruke od njega te ga prestao financirati. Momčad se počela raspadati jer naši ugovori nisu mogli biti isplaćeni. Rapid je s pravom ponudom došao u dobrom trenutku te sam ja potpisao s njima. Odmah sljedeće sezone smo osvojili naslov prvaka. Sam prelazak nije bio toliko jednostavan, jer je to kao da imate Hajduk i Dinamo u istom gradu te pređete iz jednog kluba u drugi. Nikome ne bih preporučio taj transfer, ali navijači su mi oprostili jer sam dobro igrao”, zaključio je 46-godišnjak.

Tokić je kroz karijeru nastupao za Rijeku, Dinamo, Grazer, Austriju, Rapid i Zagreb, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je 28 nastupa.

Čak je bio i trener Lokomotive u sezoni 16/17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.