KAKVO SILNO RAZOČARANJE: Ako smo Trnavu opjevali onda bi Baku mogli – oplakati!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je petom nastupu u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. na gostovanju kod Azerbajdžana u Bakuu odigrala samo 1-1 (1-0).

Svjetski doprvaci odlično su započeli susret i poveli u 11. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao kapetan i slavljenik Luka Modrić, no Azeri su uspjeli izjednačiti  u 72. minuti preko Tamila Halilzadea.

Švicarski sudac Schaerer dosudio je kazneni udarac za Hrvatsku nakon što je domaćeg braniča Krivocjuka, u želji da odbije loptu ispred Petkovića, lopta pogodila u nadlakticu. Hrvatski kapetan, koji je u ponedjeljak proslavio 34. rođendan, bio je siguran izvođač s bijele točke.

Odmah nakon pogotka, Hrvatska je preko Rebića imala dvije sjajne prilike za povećanje vodstva, ali se azerbajdžanski vratar Balajev istaknuo s dvije vrhunske obrane.

Nakon vrlo dobrih prvih pola sata, igra Hrvatske je pala, a domaći su osjetili kako im se pruža prilika za pozitivan rezultat. U drugom poluvremenu Azeri su bili aktivniji, a prijetnje izjednačenjem ispunili su u 72. minuti kada je Halilzade prihvatio loptu na lijevoj strani, otresao se Brozovića, pa zatim prošao između Lovrena i Bartoleca te jakim udarcem sa sedam-osam metara  svladao Livakovića.

Hrvatska je i ovim bodom zasjela na vrh ljestvice s 10 bodova iz pet susreta, slijede Mađarska s devet te Wales i Slovačka s po šest bodova, a sve te tri reprezentacije odigrale su po četiri susreta. Azerbajdžanu je ovo prvi osvojeni bod u ovim kvalifikacijama te je i dalje uvjerljivo posljednji.

Od 20.45 sati u ovoj skupini će u Budimpešti igrati Mađarska i Slovačka.




Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati 10. listopada protiv Mađarske u Splitu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.