Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

KAKVA EKSPLOZIJA VATRENIH, ČAK 7 GOLOVA! Poljud će gorjeti u nedjelju, sjajna najava Rusije!

Autor: I.K.

Hrvatska je obavila sjajan posao na Malti, slijedi odlučujuća utakmica protiv Rusije u borbi za Svjetsko prvenstvo u Kataru! Vatreni su u pretposljednjoj kvalifikacijskoj utakmici u skupini sa 7:1 slomili domaće Maltežane, a sve je bilo jasno nakon prvih 45 minuta, nakon kojih je bilo 4:1 za Hrvatsku.

Strijelci za Vatrene bili su Ivan Perišić (6′), Duje Ćaleta-Car (22′), Mario Pašalić (39′), Luka Modrić (45’+1), Lovro Majer (47′, 64′) i Andrej Kramarić (53′). Maltežani su se upisali na semafor autogolom Marcela Brozovića za privremeno smanjenje na 2:1 u 31. minuti.

Utakmica odluke čeka nas u nedjelju na Poljudu. Ogled s Rusima počinje u 15 sati, a Hrvatska će u njemu tražiti pobjedu kojom bi prestigla Ruse, izbila na prvo mjesto u grupi i time osigurala odlazak u Katar.

Raspucani Vatreni

Hrvatska je došla do vodstva u šestoj minuti, kada su Maltežani pomogli pogreškom na svojoj polovici, a Kramarić i Perišić to su naplatili asistencijom, odnosno ranim golom. Nakon toga bilo je napeto u oba kaznena prostora, s po jednim dosuđenim zaleđem na svakoj strani nakon zabijenih golova. Za Vatrene nije bila priznata realizacija Gvardiola, dok je Malta žalila zbog malog bijega u zaleđe Degabrielea prije nego je poslao loptu u mrežu Ive Grbića.

Hrvatska se ponovno veselila u 22. minuti. Duje Ćaleta-Car je nakon Modrićevog ubacivanja iz slobodnog udarca dobio duel s domaćim kapetanom Agiusom i udarcem glavom povisio je na 2:0, a Vatrene potom nije usporila niti nespretnost zbog koje je Malta smanjila na 2:1. Marcelo Brozović reagirao je loše pokušavajući raščistiti domaću prijetnju u kaznenom prostoru, nogom je poslao loptu u vlastitu glavu, a od ‘Brozove’ glave lopta se odbila iza Grbića i Maltežani su ponovno bili u igri.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sjajna završnica poluvremena

Vatrenima je kraj prvog dijela donio puno bolje vijesti. Mario Pašalić je u 39. minuti zaključio sjajnu brzu akciju u kojoj je Lovro Majer pronašao Kramarića, a ‘Krama’ je asistirao strijelcu.

Povećanje prednosti stiglo je u sudačkoj nadoknadi. Modrić se upisao na semafor, a to je bio kapetanov jubilarni 20. gol u dresu Hrvatske.




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)




‘Sijevalo’ i u nastavku

Vatreni su u drugom dijelu zaključili odličnu predstavu s još tri gola, jednim Kramarićevim i dva Majerova. S visokim vodstvom, bila je to prilika da Dalić odmori i poštedi niz važnih aduta, a završeno je tako da nije bilo žutog kartona koji bi nekog izbacio iz odlučujuće utakmice protiv Rusije.

Poljud će u nedjelju gorjeti, večeras je ispisana odlična najava!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Malta – Hrvatska 1:7

90’+2 – Završena je utakmica na Malti, bila je to odlična predstava i uvjerljiva pobjeda Hrvatske!

89′ – Nova obrana Bonella, pucao je Oršić, no bilo je dosuđeno i zaleđe.

84′ – Bonello je obranio Petkovićev udarac, nije bilo puno takvih reakcija domaćeg golmana. Ostaje 7:1.

78′ – Mogla je Hrvatska i do osmog gola, no Maltežani su se blokom nekako spasili…

64′ – Majer je preciznim udarcem protiv kojeg golman Bonello nije mogao ništa zaključio još jednu večerašnju lijepu akciju Vatrenih. Zabio je na asistenciju Livaje, prednost je na +6!

64′ – GOOOOLLLL!!! Ponovno je zabio Majer, odlično je iskoristio nastup od prve minute u ovom susretu!

62′ – Evo i posljednje hrvatske izmjene. Marko Livaja ušao je umjesto Pašalića.

54′ – Dalić je nakon povećanja na pet razlike obavio nove tri izmjene. Izašli su Modrić, Kramarić i Perišić, a u igri su Vlašić, Petković i Oršić.

53′ – Kramarić je iskoristio golemu pogrešku Maltežana, poklonili su mu loptu i to je iskoristio brzim udarcem kojim je prevario Bonella. Domaći golman nije očekivao taj poklon, nije bio na mjestu na kojem je trebao biti za Maltežane i ‘Krama’ je to kaznio.

53′ – GOOOOLLLL!!! Na semafor se upisao i Andrej Kramarić!

47′ – Kramarić je pucao glavom, a domaći golman Bonello odbio je loptu do Majera kojem nije bilo teško zabiti.

47′ – GOOOOLLLL!!! Hrvatska ima 5:1, zabio je Lovro Majer!

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta!

46′ – Prva izmjena u Hrvatskoj, Kristijan Jakić zamijenio je Brozovića, jednog od petorice Vatrenih s prijetnjom žutog kartona koji bi bio eliminacijski za utakmicu protiv Rusije.

45’+2 – Završeno je prvo poluvrijeme, Hrvatska je obavila sjajan posao!

45’+1 – Modriću je ovo jubilarni 20. gol u dresu Hrvatske, sjajan kraj prvog dijela za kapetana!

45’+1 – GOOOOLLLL!!! Luka Modrić zaključio je novu lijepu akciju Vatrenih, zabio je na krasnu asistenciju Pašalića, Hrvatska ima 4:1!

45′ – Perišić je nakon lijepe suradnje sa Sosom na lijevoj strani mogao zabiti za tri razlike, ali lopta mu je malo pobjegla, nije zahvatio dobro i otišlo je preko gola.

39′ – Sjajna brza akcija Hrvatske nakon malteške prijetnje. Majer je krasnom loptom pronašao Kramarića, a ‘Krama’ je asistirao Pašaliću za povećanje na 3:1!

39′ – GOOOOLLLL!!! Ponovno je dva gola razlike za Vatrene, zabio je Mario Pašalić!

39′ – Bilo je opasno pred golom Hrvatske, Grbić je nakon kornera odbio loptu izvan 16-erca.

37′ – Hrvatska nakon Brozovićevog gola ponovno napada, ali za sada nema novih šansi.

31′ – Nakon pogreške u obrani Vatrenih, Brozović se nogom pogodio u glavu i s tom nespretnošću prevario je Ivu Grbića na golu.

31′ – GOL! Autogol Marcela Brozovića, Malta je smanjila.

22′ – Dolaskom do gola, Ćaleta-Car je prvi put bio strijelac u nastupima za Vatrene.

22′ – Ćaleta-Car odlično je reagirao nakon što ga je pronašao Luka Modrić ubacivanjem iz slobodnog udarca. Hrvatska je korak bliže pobjedi!

22′ – GOOOOLLLL!!! 2:0 za Hrvatsku, Duje Ćaleta-Car je u duelu s domaćim kapetanom Agiusom glavom povisio prednost Vatrenih!

21′ – Maltežani su nakon primljenog gola nekoliko puta pokazali ambiciju napasti, ali hrvatska obrana se drži poslije onog jednog šoka kad su domaći skoro izjednačili.

13′ – Sreća za Hrvatsku! I Maltežani su poslali loptu u mrežu, ali Degabriele je zabio iz malog zaleđa.

12′ – Joško Gvardiol poslao je loptu u mrežu, ali gol je poništen zbog zaleđa dvojice hrvatskih igrača. Šteta, bio je to još jedan opasni hrvatski napad, s pokušajem nakon akcije započete slobodnim udarcem…

9′ – Sosa je na lijevoj strani pronašao Pašalića na ulasku u 16-erac, Pašalić je potom probao proći prema golu, ali situaciju je privremeno zaustavila obrana. U nastavku akcije pucao je Modrić, a brani domaći golman Bonello.

6′ – Sjajan početak – Perišić je iskoristio pogrešku Maltežana pred golom i lako je zabio za vodstvo Vatrenih!

6′ – GOOOOLLLL!!! Hrvatska vodi, zabio je Ivan Perišić!

5′ – Hrvatska je pritisnula na lijevoj strani na kojoj su Perišić i Sosa, ali malteška obrana otklonila je opasnost prije udarca.

3′ – Prva prijetnja Hrvatske – Andrej Kramarić pucao je izdaleka, preko gola.

1′ – Počela je utakmica!

Prije kretanja s centra na Malti, za Hrvatsku je stigla loša vijest iz Sankt Peterburga. Rusija je kod kuće sa 6:0 nadigrala Cipar, s pet od svojih šest golova u drugom poluvremenu, a Rusi su time barem privremeno pobjegli Hrvatskoj na pet bodova prednosti na vrhu skupine H, uz utakmicu više.

Prvih 11 Hrvatske

Dalić se odlučio za ovih prvih 11 na Malti:

Grbić – Sosa, Gvardiol, Ćaleta-Car, Juranović – Brozović, Modrić – Perišić, Pašalić, Majer – Kramarić.

Došli i navijači

Maltu je ovih dana pogodilo jako nevrijeme, problem su predstavljali kiša i poplave, no Ta’Qali, gdje se igralo, nije  bio pogođen toliko da se ne bi moglo boriti za važna tri boda. Hrvatska je imala samo jedan cilj, pobjedu, a u tome je imala podršku skupine od barem oko 250 navijača, kako je s Malte javio Jutarnji list.

S visokom pobjedom, Vatreni s više mira čekaju nedjeljnu utakmicu protiv Rusije na Poljudu, na kraju borbe za prvo mjesto u grupi.


MALTA – HRVATSKA

MALTA: Bonello – Shaw, Agius, Pepe – Attard, Kristensen, Teuma, Camenzuli – Mbong, Montebello, Degabriele

HRVATSKA: Grbić – Sosa, Gvardiol, Ćaleta-Car, Juranović – Brozović, Modrić – Perišić, Pašalić, Majer – Kramarić

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.