Izvor: Facebook/Rekreativo Banja Luka

KAKO SU LEGENDE NOGOMETA ‘POLUDJELE’ ZA ČETVROLIGAŠEM IZ REPUBLIKE SRPSKE? Predsjednik je ujedno stoper, a šef osiguranja zadužen je za – napad!

Autor: F.F

Drugi najveći grad Bosne i Hercegovine te glavni grad Republike Srpske, Banja Luka, može se pohvaliti novim nogometnim klubom u gradu. Za Rekreativo Banja Lukom poludjele su svjetske nogometne zvijezde, a ponajviše – Španjolci.

Španjolska ima klutni klub Recreativo Huelvu, a putem društvenih mreža mnogi su stanovnici te zemlje čuli za Rekreativo, ali iz Banja Luke. Riječ je malom klubu koji se natječe u četvrtoj ligi BiH nogometa.

Španjolce je toliko oduševio projekt iz Banja Luke da su odlučili pronaći predsjednika kluba Gorana Arbutinu.

Predsjednik i stoper

Arbutina osim što je predsjednik kluba ujedno je i stoper u četvrtoligašu koji je prošle sezone osvojio petu ligu te tako izborio nastup u višem rangu natjecanja. Natječu se na stadionu Neleta Karajlića iz Zabranjenog pušenja, a s njihovim predsjednikom/stoperom pričao je Huelva Informacion.

“Imamo gomilu navijača u Bosni, Srbiji, Hrvatskoj, ali i Španjolskoj. Presretni smo otkad smo čuli da su nas podržali navijači iz Huelve. Mi smo izborili četvrtu ligu, a nadamo se da će i Recreativo Huelva pronaći svoj put do La Lige. Mi smo se nazvali Rekreativo jer nogomet igramo amaterski, rekreativno te se natječemo u ligi koja nije profesionalna”, počeo je Arbutina, pa otkrio i poveznicu između dva Recreativa/Rekreativa.

“Grb i logo sam ukrao pravom Recreativu”, govori kroz smijeh.

Klub postoji nešto više od deset godina, a financijski se snalaze na svakakve načine. Pomažu navijači, igrači, a nešto dođe i od grada. Predsjednik je ujedno i stoper, dok im glavni tajnik kreira iz vezne linije. Šef osiguranja pak je zadužen za postizanje pogodaka u napadu.




Kako su legende saznale za Rekreativo?

Počasni članovi su legende svjetskog nogometa poput Guardiole, Raula, De Boera, Kempesa, Tolda i Juninha, a sudjeluju u dobrotvornom radu. Do sada su izgradili dječje igralište, prikupljaju odjeću i hranu te doniraju krv. Legendarni Raul podržao ih je na nagovor još jedne legende – Predraga Mijatovića. 

“Jedan od glavnih razloga zašto smo napravili klub je što smo djeci htjeli pružiti šansu da igraju nogomet. Jako samo ponosni na naše mlađe kategorije kojima pružamo priliku da ‘upoznaju svijet’. Bili su u Barcinoj La Masiji, a igrali su turnire u Švicarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Italiji”, zaključio je predsjednik i stoper Arbutina.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.