Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

KAKO JE SAMO SUDAC NATEZAO ZA DOMAĆINE, KAO DA JE SEOSKA LIGA: Posebno je čudna jedna stvar, a ovog igrača ćemo pamtiti…

Autor: Andrija Kačić Karlin

Dinamo ima pravo biti ljut. Srdit i nezadovoljan. I to na dvije razine; i prema sebi i prema sucu, Latvijcu Treimanisu. Konačnih 1-0 za Salzburg u 3. kolu skupine Lige prvaka umnogome je zasluga arbitra koji se lijepo nagnuo prema domaćinima.

Ne samo zbog jedanaesterca kojeg se moglo dosuditi, ali i nije, bila je to doslovce granična situacija, već i zbog tretmana prekršaja tijekom cijele utakmice. Koji je bio naklonjen austrijskoj momčadi…

Na koncu, Dinamo se dogodilo ono najgore, u sudačkoj nadoknadi poništen mu je zgoditak. Drmićev atraktivan pogodak glavom prosuđen je kao da je iz zaleđa, bilo je riječ o centimetrima, a i ovako napete strune Dinamovih igrača i navijača zbog svega dotad viđenog popucale su skroz.

Dinamo nije odigrao posebno, ali…

Tako da razloga za srdžbu ima. Ipak, Dinamo nije odigrao naročitu utakmicu, ili bolje rečeno Salzburg se predstavio kao uporan i nako dobar suparnik. Možda bez neke svjetske kvalitete, ali dosljedan i nesklon greškama pritiskao je dugo Dinamo. Koji se trudio razviti svoju igru, ali visok pritisak domaćina ju je efektno sprečavao.

Makar, da je Drmić iskoristio veliku šansu desetak minuta prije kraja, ili da mu je priznat pogodak iz sudačke nadoknade – zacijelo bi drugačije pisali.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

No, nedostajalo je bolje igre prema naprijed. Čak je i u Milanu Dinamo bolje izdgledao prema naprijed, u Salzburgu je tu bio lošiji. Tragičar utakmice ipak je Moharammi, on je „krivac„ za jedanaesterac, malo se zanio pa je ruku prebacio preko napadača Salzburga. Što je sudac jedva dočekao, nagnuo se prema Salzburgu i domači navijači mogli su ga slaviti. Okafor je zabio s bijele točke.

Bilo je to u 75. minuti i tek tada je Ante Čaćić počeo mijenjati. Dinamo jest dobio na agresiji, stvorio „zicera„ za Drmića i u nadoknadi zabio, ali ti prokleti centimetri nisu bili večeras na strani zagrebačke momčadi.




Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Bilo bi nepravedno ne izdvojiti odličnu partiju Hrvata, našeg reprezentativca Luke Sučića u redovima Salzburga. On je u ovoj ozbiljnoj momčadi i mogor pokretač i kreator. Sigurno prvo ime postave koja je večeras pobijedila Dinamo. Nije nam to neka utjeha, zar ne?

Šteta, jer Dinamo bi i bod iz ove utakmice bio kao kuća.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.