Photo by Catherine Ivill/Getty Images

KAJE LI SE ZBOG ‘SHOWA’ NA SP-u? Kolinda godinu dana kasnije komentirala ‘mokri’ istup u finalu

Autor: B.H.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović plijenila je svu pažnju na finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji lani. Mokra do kože u dresu Hrvatske, predsjednica se spustila na travnjak, bez kišobrana po najvećem pljusku i to kako bi izgrlila baš sve sudionike finala, možda i one koje nije trebala.

Predsjednica se zanijela, a kako i ne bi ipak je to najveći uspjeh hrvatskog nogometa, a možda i hrvatskog sporta uopće. Plakala je, držala se za ruke s francuskim predsjednikom Macronom, zasjenila je i ruskog vladara Vladimira Putina, a na kraju je čak izljubila i pehar.

Jednom rječju predsjednica je napravila pravi – ‘show’! Njezino su nekonvencionalno ponašanje prenijeli gotovo svi svjetski mediji i to većinom u pozitivnom smislu pohvalivši njezin istup i šarm.

Međutim, u Hrvatskoj njezino ponašanje proglašeno je kontroverznim, mnogi su joj se i rugali, možda s pravom, možda i ne, u to sada nećemo ulaziti. Godinu dana kasnije predsjednica je komentirala baš to svoje izdanje iz finala Svjetskog prvenstva i otkrila je kako se ne kaje niti srami svojih postupaka.

“Odlazak na pobjednički podij bio je određen protokolom. Kad je kiša počela pljuštati, imala sam osjećaj da i nebesa plaču. Gledala sam igrače i pomislila: ‘Osvojili ste srebro u najpopularnijem sportu na svijetu, a ipak se tome ne veselite’. Kada je došao Luka Modrić, koji je dobio svoj pokal kao najbolji igrač SP–a, vidjela sam u njegovim očima kako bi on rado zamijenio svoju nagradu za trofej svjetskog prvaka. Suzdržanost je dobra za diplomaciju, ali tamo, na stadionu, podijelila sam i pokazala osjećaje svoje zemlje i svoje momčadi i toga me nije bilo sram”, rekla je Kolinda za Večernji list.




Autor:B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.