Foto: Milan Sabic/PIXSELL

KAD ĆE SE VATRENI VRATITI? Njega se još čeka, trener otkrio detalje!

Autor: I.K.

Mateo Kovačić je zbog ozljede zadnje lože morao propustiti prošlotjedne utakmice protiv Malte i Rusije u kojima je Hrvatska s dvije pobjede izborila Svjetsko prvenstvo u Kataru, a kako se čini, njegova stanka se produžuje.

To je pred novinarima otkrio Thomas Tuchel, Nijemac na klupi Chelseaja, koji je govorio o stanju u svojoj momčadi uoči novog nastupa u engleskom Premiershipu. Londonski Plavi će sutra igrati u Leicesteru, Tuchel je kazao da Kovačića neće biti, a izvjesno je da se stanka neće produžiti samo na narednu Chelseajevu utakmicu.

Njemački trener kazao je da nema žurbe s igračima koji su ‘izvan stroja’, što se odnosi i na hrvatskog reprezentativnog veznjaka.

Slijedi i nastavak Lige prvaka

Chelsea će u subotnjem programu u engleskom prvenstvu tražiti gostujući uspjeh protiv Leicester Cityja, a nakon toga, u utorak se u Londonu igra velika utakmica pretposljednjeg kola skupine H u Ligi prvaka. Tuchelova momčad dočekat će Juventus i tražit će pobjedu u utrci za prvo mjesto u grupi, a po najavi njemačkog stručnjaka, i taj susret proći će bez Kovačićevog nastupa.

Tuchel pred novinarima nije mogao reći kada će hrvatski reprezentativac biti spreman za povratak, no kazao je da ga ne očekuje u narednih nekoliko utakmica svoje momčadi.

Otpada i za derbi?

Ovakva najava značila bi i da Kovačića neće biti u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa, za devet dana protiv Manchester Uniteda u Londonu. Dakako, osim ako se ne dogodi brži oporavak nego govore riječi Chelseajevog trenera.

Podsjetimo, vijest o Kovačićevoj ozljedi stigla je potkraj listopada, s informacijom da se problem dogodio na treningu. Kako je prognoza oporavka govorila o nekoliko tjedana stanke, već tada se znalo da neće moći igrati za Hrvatsku u završnici kvalifikacija za SP, ali s reprezentativnim suigračima je ipak slavio veliki uspjeh, prije nastavka rehabilitacije pod klupskim okom.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.