Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images

JUVENTUS ZADRŽAO VRH LJESTVICE: Bologna se dobro odupirala ali nije izdržala

Autor: Andrija Kačić Karlin

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 8. kola talijanske Serie A Juventus je u Torinu svladao Bolognu sa 2-1 (1-1) i zadržat će se na vrhu ljestvice.

Vodeći pogodak za Juve postigao je Cristiano Ronaldo u 19. minuti. Bologna je izjednačila u 26. minuti preciznim udarcem Danila. Pobjedu momčadi Maurizija Sarrija donio je Miralem Pjanić, koji je u 54. minuti sretno došao do lopte u kaznenom prostoru gostiju i sa 13 metara svladao gostujućeg vratara Skorupskog.

Napoli je sa 2-0 bio bolji od Verone, a strijelac oba pogotka bio je poljski napadač Arkadiusz Milik (37, 67).

Nogometaši Atalante, koji se nalaze u istoj skupini Lige prvaka s hrvatskim predstavnikom Dinamom, nakon prvog poluvremena su vodili sa 3-0 na gostovanju u Rimu kod Lazija, da bi na kraju osvojili samo jedan bod.

Momčad pod vodstvom Gian Piera Gasperinija odigrala je odlično prvo poluvrijeme i zahvaljujući golovima Kolumbijca Luisa Muriela (23, 28) i Argentinca Alejandra Gomeza (37) vodila sa 3-0 te tu prednost držala sve do 69. minute.

Tad je talijanski reprezentativac Ciro Immobile izborio i realizirao prvi od dva kaznena udarca. U 70. minuti je Argentinac Joaquin Correa smanjio zaostatak domaćih na samo jedan pogodak, a u drugoj minuti sučevog dodatka Immobile je još jednom bio precizan sa 11 metara.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić bio je u početnoj postavi Atalante, a izašao je u 60. minuti, dok je njegova momčad još uvijek imala tri pogotka prednosti.




Juventus je u vodstvu sa 22 boda. Drugoplasirani Inter ima 18 bodova i utakmicu manje. Treća je Atalanta sa 17, a četvrti Napoli sa 16 bodova. Bologna je sa devet bodova na 12. mjestu.

U nedjelju je na rasporedu šest od preostalih sedam utakmica 8. kola, a sastaju se: Sassuolo – Inter (12.30 sati), Cagliari – SPAL, Sampdoria – Roma, Udinese – Torino (15.00), Parma – Genoa (18.00) i Milan – Lecce (20.45). U ponedjeljak (20.45 sati) kolo će zaključiti Brescia i Fiorentina.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.