Jurčić spasio Raka, pa skromno poručio: Od muhe radite slona, ništa se nije dogodilo

Autor: Ante Junaković

Ništa, baš ništa se nije dogodilo, ne možemo jednu raspravu karakterizirati kao prekid suradnje ili čak i svađu. Sve je isto u postavkama oko prve momčadi, ne trebate ništa košati kada se ništa nije niti dogodilo, glasan je bio Dinamov trener.

U ponedjeljak ujutro u Dinamovim prostorijama zbila se žestoka svađa između Dinamovog izvršnog predsjednika Zdravka Mamića i kondicijskog trenera Miljenka Raka. Dakako, nije tu nedostajalo riječi “ne trebaš nam više”, “otkaz” i dosta mi je”, što je sve skupa zaista nalikovalo na ekspresno otkazivanje suradnje poznatom treneru zaduženom za tjelesnu spremu igrača. Mediji su brže-bolje objavili da je “Rak popio otkaz”, no to nije ispalo točno. Već isti dan poslijepodne Miljenko Rak se pojavljuje na treningu nogometaša Dinama. Kako, zašto, što je bilo?

Posrednik u ovome sukobu očito je bio trener prve momčadi Kruno Jurčić koji je uvijek inzistirao na Rakovim uslugama, a Zdravko Mamić je, pak, razmišljao da na mjesto Raka postavi Zvonka Komesa, također zaposlenom kondicijskom stručnjaku u GNK Dinamo.

Miljenko Rak je poznat po treniranju Janice Kostelić, jedno vrijeme radio je i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, na pripremama za nastup na europskoj smotri 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, kao bivši atletičar radio je i sa Slobodankom Čolović i Sinišom Ergotićem, a u Dinamu je već nekoliko godina.

Iako nije želio priznati da je “smirio loptu” u sukobu Mamića i Raka, Jurčić je rekao:

“Ništa, baš ništa se nije dogodilo, ne možemo jednu raspravu karakterizirati kao prekid suradnje ili čak i svađu. Sve je isto u postavkama oko prve momčadi, ne trebate ništa košati kada se ništa nije niti dogodilo”, glasan je bio Dinamov trener.




Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.