Foto:Guliverimage

JOŠ JEDAN VELIKAN OPROSTIO SE OD REPREZENTACIJE: ‘Vjerujem da sam došao do kraja’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Današnji dan očito je pogodan za napuštanje nogometa, pa je nakon Garetha Bale, svoj oproštaj, ali samo od reprezentacije, obznanio i francuski kapetan i golman Hugo Lloris.

Kao razlog oproštaja od Tricolora 36-godišnji Lloris je rekao kako želi provoditi više vremena sa svojom obitelji.

“Nije lako ovo objaviti, ali nakon 14 godina u francuskom dresu, koji sam nosio s velikim zadovoljstvom, s ponosom, dužnošću i osjećajem odgovornosti, vjerujem da sam došao do kraja”, rekao je za Lloris za L’Equipe i dodao:

“Francuska reprezentacija je spremna nastaviti bez mene. Imao sam sreću sa svojom generacijom da sam obilježio povijest francuskog nogometa i to mi se ne može oduzeti”.

Rekorder u Tricolorima

Lloris je za reprezentaciju Francuske nastupio 145 puta, a iza njega su Lilian Thuram sa 142 nastupa, Thierry Henry sa 123 nastupa i  Olivier Giroud sa 120 nastupa u reprezentativnom dresu.

Lloris je osvojio svjetski naslov 2018. u Rusiji protiv Hrvatske, dok je na nedavnom World Cupu u Katru izgubio finale od Argentine.




U dresu Tricolora debitirao je 2008. godine, a nastupio je na tri Europska prvenstva 2012, 2016, 2020 godine i na četiri Svjetska prvenstva 2010, 2014, 2018, 2022 godine.

“Dođe trenutak kada morate znati prepustiti uzde. Uvijek sam iznova govorio da francuska reprezentacija ne pripada nikome i svi se moramo pobrinuti da bude tako, ja prvi. Mislim da je momčad spremna za nastavak. Tu je i vratar koji je spreman, Mike Maignan. Radije odlazim na vrhuncu nego da čekam pad. Postoji i obiteljski izbor, osjećam potrebu provoditi više vremena sa suprugom i djecom,” rekao je golman Tottenhama.

Počast karijeri

“Veliki sluga francuske momčadi odlazi i želio bih odati počast njegovoj iznimnoj karijeri”, rekao je Deschamps i naglasio kako se Lloris povlači na vrhuncu i pozvao je navijače da poštuju njegovu odluku

“Izvan svih rekorda koje su mu njegov talent i profesionalizam omogućili da obori, izvan bitne uloge koju je odigrao u našim najvećim pobjedama. Hugo je izvanredna osoba na ljudskoj razini. Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti njegov trener. Volio bih da svi treneri imaju igrače poput njega. Hugo ima moje poštovanje i zahvalnost. Želim mu sreću,” rekao je izbornik Tricolora.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.