JOŠ IMA NADE ZA SRBIJU, KOSOVO, BOSNU I HERCEGOVINU: Ako ostane izbornik Prosinečki će najprije na dvoboj sa Sjevernom Irskom

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nakon što se nije uspjela izravno plasirati na Europsko prvenstvo 2020. godine nogometna reprezentacija BiH će pokušati u doigravanju izboriti plasman na EURO, a u polufinalu baraža igrati će protiv Sjeverne Irske 26. ožujka sljedeće godine i to na domaćem stadionu.

Drugi par je Slovačka i Republika Irska, pa će u izvlačenju u petak 22.studenoga biti određeno koji pobjednik polufinala će igrati kod kuće u finalu doigravanja 31.ožujka 2020. godine. Momčad Sjeverne Irske nije nepoznat protivnik reprezentaciji BiH, jer su “Zmajevi” sa izabranicima Michaela O’Neilla igrali upravo u UEFA B Ligi nacija i slavili oba puta. U Belfastu su prošle godine nogometaši Roberta Prosinečkog pobijedili rezultatom 2-1, a na sarajevskoj Grbavici sa 2-0.
U ovom trenutku se ne zna hoće li Prosinečki ostati izbornik BIH, a pretpostavlja se da je i to jedan od razloga što nitko od službenih osoba iz Nogometnoga saveza , pa niti Prosinečki osobno, uopće nisu komentirali svoga protivnika u polufinalu baraža.

Čak 16 reprezentacija borit će se za preostala četiri mjesta koja vode na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Održat će se četiri mini turnira sa po četiri sudionika, a pobjednik sa svakog će dobiti kartu za europsko prvenstvo.

U play-offu A igrat će Island, te tri od četiri ekipe iz kvarteta Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunjska. Ždrijebom će biti odlučeno koje će tri reprezentacije ostati u ovoj skupini, a koja će preseliti u skupinu C gdje se nalaze Škotska, Norveška i Srbija.

U dodatnim kvalifikacijama skupine B nalaze se Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska, a u skupini D Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Već je poznato kako će u polufinalu skupine B igrati BiH i Sjeverna Irska, te Slovačka – Irska, u skupini C igrat će Norveška i Srbija, dok Škoti još čekaju protivnika, a u skupini D snage će odmjeriti Gruzija i Bjelorusija, te Sjeverna Makedonija i Kosovo.




Kod domaćinstva polufinalnih susreta gledao se renking reprezetacija, dok će domaćini finalnih susreta bit će određeni ždrijebom.

Ždrijeb play-offa je na rasporedu 22. studenog, polufinala su 26. ožujka, a finala 31. ožujka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.