Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

‘J**O VAS UGOVOR, DA VAS J**O UGOVOR’ Bjelica ‘puknuo’ pred kamerama, ‘on sve gubi u mjesec dana pa ga ne linčuju’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon što je jučer dobio novu podršku vodstva kluba, Nenad Bjelica nastavlja s poslom na klupi Osijeka, a prvi zadatak bit će mu podizanje momčadi uoči dolazećeg ligaškog kola i teškog testa koji će Osječani imati protiv Dinama na Maksimiru.

S obzirom na to da rezultati pokazuju da je momčad i dalje psihološki u teškom stanju, još uvijek bez podizanja nakon europskog šoka protiv kazahstanskog Kizilžara, Bjeličin posao nije lak. Taj posao se nastavlja, a važni dio priče koja se vrti u medijima i među navijačima pritom ostaje i ugovor koji trener ima, s pričom o zastoju u mogućem razlazu koji zbog toga također traje.

Taj ugovor izazvao je i Bjeličinu reakciju dok su u blizini bile kamere, sa snimkom koju donosi Slavonska Televizija, a na Facebooku ju je približila stranica Prva Hrvatska Liga.

‘Poludio’ zbog priče o ugovoru

Iz usta trenera Osječana čuju se riječi kojima se osvrće na jedan slučaj iz inozemstva, spominjući ono što prolazi legendarni Xavi na klupi Barcelone. ‘U mjesec dana je sve gubio, a ima 25 milijuna’, bila je Bjeličina reakcija kojom se osvrće na Xavija i njegovu priču, uspoređujući tu situaciju s onime što se događa u Osijeku. Bjelica se potom dotaknuo i priča o svojem ugovoru. ‘J**o vas ugovor, da vas j**o ugovor’, moglo se čuti u nastavku reakcije trenera Osječana.

Sve je počelo prije nego je situacija eskalirala uz riječi u hodniku, što su zabilježile kamere. Bjelica je prvo pred novinarima također pričao o Xaviju, tada uz blaže riječi, bez psovki.

‘I Xavi je trener s pedigreom pa izgubi s Cadizom, s Rayo Vallecanom, s Villarrealom. U mjesec dana izgubi koliko sam ja izgubio u dvije godine na domaćem terenu pa ga ne linčuju kao što linčuju mene. No, dobro, ja to prihvaćam tako, navijači uvijek imaju pravo’, kazao je trener Osječana u prvom dijelu svoje reakcije.

 

O koliko novca je riječ?

U slučaju Xavija i njegova ugovora u Barceloni, Bjelica je spomenuo 25 milijuna, radi se o eurima, a dok se pogleda kakva  je situacija s trenerom Osječana, njegovu priču je nedavno približio Jutarnji list.




Taj podatak govorio je o 10,7 milijuna kuna bruto, što je, kako se tvrdi, bio Bjeličin prihod u protekloj godini. Takva zarada je jedna od točki prijepora kako se spominje mogući razlaz u trenutnoj rezultatskoj krizi, no nakon novog sastanka, na početku novog tjedna, zajednička priča ipak ide dalje.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.