JELIČIĆ ‘POKIDAO’ KOMENTARIMA! ‘Ne treba nama VAR, bolje im je da uvedu moral u nogomet’

Autor: Bruno Herljević

Stručni nogometni analitičar i bivši igrač Dinama i Hajduka, Joško Jeličić, komentirao je nedjeljni derbi između Dinama i Hajduka u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Dinamo je izgubio na svojem Maksimiru s 1:0, a Jeličić je analizirao kako su momčadi igrale. Apostrofirao je kako je odlična bila igra bez lopte. “Ako je nešto valjalo kod obje momčadi, onda je to bila igra bez lopte. Obje momčadi imale su jasnu ideju, sprječavanje igre protivnika. Hajduk je to radio visokim pritiskom, ali patila je ofenzivna igra. Kada gledamo u cjelini, derbi je bio napadački neatraktivan, svega 30-ak minuta čiste igre. Letica je bio igrač Hajduka s najvećim posjedom lopte u nogama. Vidjeli smo jako malo suradnje i ideja prema naprijed”, iscrpan je bio Jeličić.

Nije mu se svidio velik broj prekršaja. “Bilo ih je previše jer je protok lopte bio jako spor. U europskim ligama lopta ide puno brže i kontakti su rjeđi”, pojasnio je Jela.

Taktika je ono što Joško voli secirati, a evo što je sve primijetio kod Cvitanovića i Kopića.

“Kopićevi igrači vršili su visoki prtisak na srednju i zadnju liniju, Rrahmani i Lecjaks su loše odgovarali na to, stajali su nisko, Ohandza je bio odlično pozicioniran između stopera. Dinamo nije imao odgovor na taj pritisak, postojala je velika razlika između linija, ali je Cvitanović dobro postavio zonsku obranu pa je Hajduk ostao bez prilike u prvom poluvremenu”, smatra Jeličić.

“Ipak, valjda poučen iskustvom s Poljuda, kada je Carillo isto postavio visoki pritisak, trener Dinama trebao je jednog igrača između linija. Hajduk je u nastavku energetski pao, Caktaš još nije spreman za svih 90 minuta, Bašić nema potrebnu borbenost pa je slijed događaja u drugom poluvremnu bio očekivan”, kazao je Jeličić.

Smatra kako Dinamo još mora napredovati ako želi nešto napraviti u Europi.




“Cvitanović je ziheraški ušao u utakmicu, ipak ima veliku prednost. Međutim, ova Dinamova momčad nema kvalitetu da osvoji prvenstvo bez poraza. Iako ima veliku prednost, Dinamo će morati napredovati, pogotovo u organizaciji igre ako žele ostvariti ozbiljniji uspjeh u Europi”, jasan je Jeličić.

Iako njegov sukomentator Beusan analizira suđenje, Jeličić je jednostavno morao obraditi i tu temu.

“Ne možemo očekivati da imamo suca koji je brz kao Soudani, ali moramo razlikovati pogrešku od namjere”, započeo je Jela.




Ponovo se nakon sudačkog debakla počeo spominjati VAR, ali Jeličić misli da HNL-u ne treba videotehnologija već nešto drugo.

“Bilo bi im bolje da uvedu osobe s moralnim dignitetom i poštenjem, a ne VAR. Vidjeli smo sada što je pogreška, a što namjera. ‘Mr. Respect’ protiv Hajduka nije sudio čistu ruku pa je protiv Dinama i Lokomotive napravio što je napravio. Promijenili su statut zbog njega. Dobio je poruku, ‘Pajdo, radi što hoćeš’. I onda dođe do ovoga. On konstantno griješi, a osim njega, treba se promijeniti cijela organizacija pa ćemo onda konačno imati povjerenja u suce”, poentirao je Jeličić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.