Foto: Ronald Gorsic / CROPIX/Ilustracija

‘JEDAN SUKOB SMO VEĆ SPRIJEČILI’ Napete scene prije derbija, evo što se dogodilo na dva mjesta

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hajduk i Dinamo će u 18 sati na Poljudu početi veliki hrvatski derbi u 14. kolu SuperSport HNL-a, a u najavi utakmice, važnu ulogu ima i osiguranje koje se brine da sve prođe bez incidenata.

Za sada, došla je i informacija da ipak sve ne prolazi u miru. O tome je izvijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova, objavljujući što se dogodilo oko tri sata prije početka utakmice.

Malo prije 15 sati, policija je imala posla na putu iz Zagreba prema Splitu. Dogodio se incident na odmorištu Nadin, a sve je riješeno privođenjem jednog gostujućeg navijača, kako je izvijestio MUP. U ovom slučaju, to znači da je bio priveden navijač Dinama.

Prijetilo izbijanje sukoba

‘Spriječeno je da verbalna prepirka preraste u sukob’, stoji u objavi MUP-a uoči velikog derbija koji je proglašen utakmicom visokog rizika – što znači i više pripreme u osiguranju kako bi sve prošlo bez velikih incidenata.




Policija reagirala i kod Dugopolja

Kasnije, MUP je izvijestio i što se zbivalo po izlasku navijača s autoceste A1 kod Dugopolja. Ondje je bilo privedeno još devet navijača Dinama, osmero zbog alkohola, a još jedan zbog pirotehnike.

Torcida organizira posebnu akciju

Uoči derbija na Poljudu, svoju poruku poslala je Torcida pozivajući na podršku Hajduku. Bila je tu i objava da se sprema posebna akcija za pomoć Torcidinim prijateljima iz Francuske, navijačkoj skupini Saint-Etiennea imena Magic Fans. Dio navijača našao se u problemima sa zakonom poslije izazivanja nereda nakon što je njihov klub ispao u drugu ligu na kraju prošle sezone, a Torcida je u svojem proglasu približila što se sprema prije velike utakmice u Splitu.

‘Na ulazima Sjeverne tribine, prije početka utakmice biti će postavljene kutije za donacije kojima ćemo pripomoći nama i našim prijateljima Magic Fansima u sudskim procesima!’, piše u objavi navijača Hajduka.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.