Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

JE LI VATRENI U VELIKIM PROBLEMIMA? Što čeka našeg veznjaka nakon ovog poteza njegovog kluba?

Autor: F.F

U posljednjim trenucima, ma sekundama, prijelaznog roka europski prvak Chelsea objavio je da su postigli dogovor s novim pojačanjem. Naime, iz Atletico Madrida stigao je Saul Niguez.

Španjolac je u Chelsea stigao na jednogodišnju posudbu vrijednu pet milijuna eura, a na kraju sezone londonski Plavi imat će pravo otkupiti njegov ugovor. Fabrizio Romano piše kako bi to Chelsea mogao napraviti za dodatnih 40 milijuna eura.

Saul je fantastičan igrač koji može pokrivati više pozicija, no omiljena mu je onda centralnog veznog. U Atleticu je pokrivao i lijevo krilo, lijevog beka, pa čak i stopera.

Problemi po Kovačića?

Saul je svoju profesionalnu karijeru započeo upravo u Atletico Madridu, a od 2012. je za madridski klub skupio 340 nastupa u svim natjecanjima te je postigao 43 pogotka i podijelio 20 asistencija. Pojavljuje se pitanje, je li Kovačićevo mjesto u momčadi Thomasa Tuchela sada ugroženo?




Kao što smo napisali, Saul pokriva mnogo pozicija, ali najdraža mu je ona u sredini terena. Po odlasku iz Atletica je i sam istaknuo kako mu je bilo teško igrati svakojake pozicije, a samo ne onu u sredini terena, onu koju igra svoju cijelu karijeru. Na poziciji centralnog veznog, Tuchel na raspolaganju ima samu kremu europskog i svjetskog nogometa: N’golo Kante, Jorginho, Mateo Kovačić i Saul Niguez. Fantastična imena.

Nijemac u Chelseaju igra 3-4-3 formaciju, s varijacijama na temu, no u igri su većinu vremena dva središnja vezna. Kante je nedodirljiv, iako ga Tuchel voli odmoriti s obzirom na probleme s ozljedama posljednjih sezona. Dolazak Saula mogao bi ‘otkinuti’ Kovačiću koju minutu igre koje je imao prošle sezone, no u globalu ne bi ga trebao previše ‘ugroziti’.

Sezona je iznimno duga, a Chelsea će  igrati na puno frontova: Premierliga, Liga prvaka, FA kup, Carabao kup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Mnoštvo je to utakmica i Tuchel će morati na raspolaganju imati više igrača kako bi istrpili napore igranja, putovanja i svega što dolazi kada se natječete u pet velikih natjecanja. Računamo li i na ozljede, koje su sastavni dio nogometa, dolazak Saula veliko je pojačanje za Chelsea, a naš Mateo, nastavi li sa sa svojim sjajnim igrama u Londonu, ne bi trebao imati problema s njegovim dolaskom.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.