Joel Marklund / BILDBYRAN/Guliver Image

JAPANCIMA PORAZ NIJE U MENTALITETU: ‘Bit ćemo agresivni, spremni smo na 120 minuta borbe’

Autor: Dnevno GIŠ

Sutra Hrvatsku u osmini finala čeka neugodna reprezentacija Japana, koja je uspjela osvojiti prvo mjesto u skupini sa Španjolskom i Njemačkom, koje je pobijedila i Costa Ricom, od koje je izgubila utakmicu.

Japan nije sigurno bio favorit za osvajanje skupine, po mnogima to su trebali biti Španjolci, za koje mnogi sumnjaju kako su namjerno izgubili od Japana kako bi izbjegli Brazil u četvrtini finala, koji će tamo vjerojatno čekati pobjednika sutrašnje utakmice.

Igrači iz ‘Zemlje izlazećeg sunca” poznati su po svojoj motoričkoj izdržljivosti, a ono što ih krasi i kao narod i kao reprezentaciju je činjenica da se nikad ne predaju i da poraz nije nešto što prihvaćaju lako u svojem mentalitetu.

Tako je i izbornik Japana Hajime Moriyasu na press konferenciji prije utakmice s Hrvatskom ponovio njihov stav, da idu na naslov svjetskih prvaka.

Spremni za 120 minuta borbe

“Veselim se utakmici, imali smo tri dana odmora, što je najvažnije. Igrači su mirni, stabilizirani. Očekujem tešku utakmicu, nadamo se da ćemo pokazati na terenu što su pokazivali na treninzima”, rekao je izbornik Japana pa nastavio:

“Moji igrači su fleksibilni i teško mi je odgovoriti o taktici i sastavu. Bit ćemo agresivni, spremni smo na 120 minuta borbe. Morat ćemo imati veći pritisak na suparnika. Morat ćemo biti agresivniji, naša namjera nije bila igrati defanzivno protiv Njemačke i Španjolske. Nije nam namjera niti sada. Hrvatska može igrati na različite načine, moramo biti spremni”, pa naglasio kako su proteklih godina najviše rasli u zajedništvu:




“Najviše smo napredovali u građenju zajedništva. Naši igrači su postali bolji, uvijek smo bili kompaktni, no to je sada još izraženije”.

Poštujemo našeg suparnika

O Vatrenima ima naravno visoko mišljenje, a naglasio je i poznanstva s Dalićem i posebno Mikićem.

“Hrvatska ima odlične igrače, srebrni su sa zadnjeg SP-a. Poštujemo svog suparnika, imam veliko poštovanje prema hrvatskoj reprezentaciji. Dosta je snalažljiva kao momčad, lako se prilagođava različitim situacijama te stilovima igre. Oni su uporni, čvrsti i dosljedni. Bit će to veliki izazov. Poznajem dosta igrača i njihovog izbornika, znam i Mihaela Mikića. Nadam se da im neće otkriti sve naše tajne”, našalio se Moriyasu pa nadodao

“Imamo čvrstu volju, želio bih da igrači zadrže razinu motivacije. Sutra je samo pobjeda opcija. Igrači moraju biti i opušteni, mora im biti udobno u vlastitoj koži, moraju biti puni energije. Ne smiju zaboraviti što je njihov cilj i što moraju napraviti”.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.